O VR klesá zájem, Google proto již nepočítá s brýlemi Daydream VR

O VR klesá zájem, Google proto již nepočítá s brýlemi Daydream VR
  • Google potvrdil, že nové Pixely 4 nepodporují platformu Daydream VR
  • Klesající zájem o Daydream bere Google vážně
  • Nebude již do budoucna certifikovat nová zařízení

Tento týden byly světu představeny nové Pixely 4, o kterých se více dočtete v našem podrobném preview. Z novinek si pro tuto chvíli vypíchneme především AMOLED displeje s 90Hz obnovovací frekvencí. Takový panel by se náramně hodil pro konzumaci virtuální reality skrze brýle Daydream. Jenže bohužel, máme smůlu. Google potvrdil, že Pixely 4 nejsou s Daydream kompatibilní. Nejde ale o vyloženě velké překvapení, neboť s Daydream již „nekamarádily“ Pixely 3a a 3a XL.

Aby toho nebylo málo, virtuální realita už u Googlu nebude mít prostor. Google pro venturebeat.com uvedl, že o Daydream nebyl zdaleka takový zájem mezi zákazníky a vývojáři, jak se předpokládalo. Výsledkem toho je, že Daydream již Google nebude nijak prodávat ani rozvíjet. Současní uživatelé brýle mohou dále používat, stejně tak bude k dispozici obchod s aplikacemi, avšak nové očekávat nelze.

Z kroku Googlu lze vysledovat, že kombinace mobilních telefonů a virtuální reality zřejmě pomalu umírá. Důkazem budiž fakt, že minulostí je zřejmě i souprava Gear VR, se kterou nekomunikují nejnovější modely Galaxy Note10 a Galaxy Note10+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze