Čínské děti to nemají lehké. Na TikTok můžou jen na 40 minut za den

16
Čínské děti to nemají lehké. Na TikTok můžou jen na 40 minut za den
Fotografie: Solen Feyssia, unsplash.com
  • Děti pod 14 let mohou na této síti strávit maximálně 40 minut
  • Nesmí na ni chodit v noci
  • Bude rovněž upraven obsah, který uvidí

Pokud se vaše dětství nebo dospívání odehrálo někdy během posledních třiceti let, pak jste určitě měli spory s rodiči o tom, kolik času můžete trávit před tou či onou obrazovkou. Ať už jde o televizi, počítačové hry nebo sociální sítě, vždy je snadné je vinit ze špatného vlivu na chování nebo se prostě jen obávat o fyzický stav kvůli dlouhému sezení u displejů. V Číně tento problém neřeší jen rodiče a jejich potomci, ale rovnou tamní vláda. Jako první přišlo na řadu omezení, které zabraňuje dětem, aby ponocovaly. Obcházení tohoto nařízení si dokonce vynutilo pro Evropu poměrně kontroverzní ověřování totožnosti hráče pomocí skenování obličeje.

Nyní přišly na řadu sociální sítě, respektive tamní TikTok, protože se k Facebooku a dalším „západním“ sítím v Číně běžným způsobem nedostanete. Děti nově smějí trávit sledováním videí pouze 40 minut denně. Firma ByteDance, která síť v Číně provozuje pod názvem Douyin, okamžitě zavedla „mód pro mladé“, který u uživatelů mladších 14 let hlídá nejenom tento limit, ale také aby sem nechodili mezi desátou večerní a šestou ranní. Rovněž bude upraven obsah, mladí tak uvidí více „zajímavého a vzdělávacího obsahu“.

Totožnost uživatele se bude hlídat podle systému spravovaného vládou, který byl spuštěn v loňském roce a který pro registraci vyžaduje úředně vydané doklady. A protože všichni vědí, jak jsou děti vynalézavé, když přijde na obcházení pravidel, ByteDance vyhlašuje program odměn. Kdokoli nalezne v tomto systému zneužitelnou chybu, bude odměněn 2 tisíci juany (asi 7 tisíc korun).

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tak by to mělo být normálně.. Děti tam nemají co dělat a když už tak pod kontrolou.
mafie more
mafie more
Správně, takhle by to mělo být všude
Porydge Covername
Porydge Covername
To je moc.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 20. 9. 2021 14:27
Někteří sou dobří retardi :D Kdekomu vadí očkování, roušky a bůhví co. Ale aby vláda určovala jak dlouho mohou vaše děcka lozit do nějaké apk je v pořádku? Přečte si celej článek... nejen nadpis. Tohle by chtěl jen magor nebo čínská bééé ala Martin Jeřábků 🤣

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze