S novým americkým prezidentem se Číně na lepší časy patrně neblýská

2
S novým americkým prezidentem se Číně na lepší časy patrně neblýská
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • USA údajně neustoupí ze současných restrikcí
  • Naopak zvažuje zavedení nových

Nepříliš dobré vztahy mezi Čínou a USA mohl podle některých expertů „napravit“ nedávno zvolený prezident Joe Biden, zdá se však, že ani nástupce nechvalně proslulého Donalda Trumpa nehodlá přestat v uplatňování restrikcí.

Agentura Reuters informuje o tom, že současná americká administrativa zvažuje zavedení nových restrikcí v oblasti exportu „citlivých“ technologií do Číny. Tuto informaci měla agentura získat ještě před prvním oficiálním dialogem mezi Bidenem a čínským prezidentem Xi Jinpingem. Stejný zdroj také potvrdil, že USA neustoupí ze současných restrikcí, které tvrdě zasáhly například společnost Huawei a nedávno bylo na černou listinu zařazeno dokonce i Xiaomi. Pravděpodobně jsme tak stále na hony daleko zlepšení obchodněpolitických vztahů mezi dvěma světovými velmocemi.

Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Ale ja myslim, ze bude stacit s bidetem jednat vic jak pul hodiny, nez bude potrebovat vymenit plinu, a je to v kapse. Navic jeho syn tam ma zajmy, takze toho bych se nebal:o)
Tom Novak
Tom Novak
No spíše se Biden nezblázní z Čínské kopírky,takže v kapse není nic.Možná tak dostaneš jako obdivovatel zločinecké Číny zadarmo netopýra k večeři:)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze