TikTok pod útokem, jediné kliknutí vás může stát účet. Jak se bránit?

TikTok pod útokem, jediné kliknutí vás může stát účet. Jak se bránit?
Fotografie: Ondřej Pohl, mobilenet.cz
  • Pro ovládnutí účtu stačilo otevřít zprávu od jiného uživatele
  • Napadeny byly takto prominentní a zpravodajské účty
  • Slabé místo již bylo odstraněno, sami se však můžete chránit pomocí dvoufázového přihlašování

Společnost provozující TikTok přiznává, že její bezpečnostní tým řeší problém, který umožnil hackerům ohrozit několik účtů známých osobností a značek na její videoplatformě, včetně účtů Paris Hilton, CNN a Sony. Tvůrce videoaplikace vlastněný společností ByteDance neposkytl žádné informace o povaze útoku ani o technikách společnosti pro jeho zmírnění, místo toho pouze uvedl, že přijal opatření k zastavení útoku a zabránění jeho opakování v budoucnu.

Škodlivý útok zřejmě zahrnoval malware přenášený prostřednictvím přímých zpráv TikToku a mohl ovlivnit schopnost majitelů účtů přistupovat k jejich profilům TikTok. Cíle hackerů nebyly bezprostředně jasné, protože žádný z postižených účtů nezačal zveřejňovat obsah.

Podle semafor.com se do účtu CNN minulý týden naboural hacker, což si vyžádalo několikadenní výpadek. Zpravodajská organizace uvedla, že ve spolupráci s TikTokem pracuje na dalších opatřeních, která mají zajistit bezpečnost účtu i v následujících dnech, včetně období amerických prezidentských voleb.

I když bylo toto slabé místo odstraněno, odborníci se doporučují bránit dalším podobným útokům prostřednictvím dvoufázového ověřování. V nastavení účtu aktivujte funkci pro ověření pomocí telefonního čísla. Při každém pokusu o přihlášení vám na telefon přijde SMS s jednorázovým heslem, které je potřeba zadat s hlavním heslem. To by mělo být unikátní, dlouhé a složené z písmen, číslic a dalších znaků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze