Chytré hodinky Amazfit GTR 4 a GTS 4 se odhalují před premiérou

Chytré hodinky Amazfit GTR 4 a GTS 4 se odhalují před premiérou
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Budou výbavou takřka shodné a lišit se bude jejich vzhled
  • Těšit se můžeme na AMOLED displeje a nízkou hmotnost
  • Samozřejmostí bude podpora hovorů
  • Při 150 sportovních režimech bude možné využít GPS

Amazfit včera představil chytré hodinky GTS 4 Mini, avšak na hlavní modely teprve dojde. Server gsmarena.com však přináší exkluzivní možnost se na chystané novinky podívat s předstihem. Poznáme tak nejen jejich vzhled, ale i klíčové prvky výbavy.

Amazfit GTR 4

Stejně jako loni se dočkáme dvou modelů – Amazfit GTR 4 budou nástupcem GTR 3 a Amazfit GTS 4 nahradí GTS 3. Opět bude platit, že „eRkový“ model bude mít kruhový design, „eSková“ varianta pak vsadí spíše na hranatější tvary. Amazfit GTR 4 budou mít tedy kruhový AMOLED displej s 1,43" a rozlišením 466 × 466 pixelů + podporou Always-On. Tělo bude z hliníkové slitiny ve stříbrném či černém odstínu. Na pravé straně bude otočná korunka pro ovládání v kombinaci s dotykovým displejem. Volit bude možné silikonový, kožený či nylonový řemínek.

Hranaté GTS 4 budou lákat především větším 1,75" AMOLED displejem, kterému opět nebude chybět funkce Always-On. Rozlišení se zastaví na hodnotách 390 × 450 pixelů. Tělo bude hliníkové a k dispozici bude identický výběr možných řemínků. Na boku nebude chybět korunka sloužící k ovládání, přičemž tělo hodinek bude tenké jen 9,9 milimetrů a hmotnost samotných hodinek se zastaví na 27 gramech.

Amazfit GTS 4

Výbava bude u obou modelů shodná. Očekávat můžeme více než 200 různých ciferníků s podporou Always-On, přičemž 30 z nich má být animovaných. V nabídce má být 150 různých sportovních režimů, které hodinky zvládnou zaznamenávat. K dispozici bude také dvoupásmová GPS a chybět nebude ani zvýšená odolnost.

Na těle se bude nacházet nejen mikrofon a reproduktor, což znamená, že skrze ně bude možné uskutečnit hovory z připojeného telefonu. Amazfit má lákat také na optický senzor 4PD BioTracker 4.0 PPG zajišťující přesnější měření denních aktivit včetně srdečního tepu a okysličení krve. Jisté odlišnosti najdeme u baterie. Model GTR 4 nabídne 475 mAh a 12denní výdrž na nabití. Citelně hůře na tom bude verze GTS 4 s pouze 300mAh baterií a výdrží kolem 7 dní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze