Chytré hodinky? A co takhle chytrý prsten: přichází Smarty Ring

8

Technologie jdou kupředu mílovými kroky a takové chytré hodinky dnes už téměř nikoho nepřekvapí. Jejich prodeje sice netrhají rekordy a na rukou je uvidíte spíše u nadšenců, i přesto se jedná o zajímavý nástin blízké budoucnosti. Dnes ale zapomeneme na chytré hodinky a podíváme se na chytrý prsten s názvem Smarty Ring. Ten vás taktéž bude informovat o zmeškaných událostech a dokonce přidá ještě něco navíc.

Nepřehlédněte:

Smarty Ring
Vývojáři Smarty Ring mysleli i na estetickou stránku

Sotva se chytré hodinky stačily na trhu znatelněji prodávat, vývojáři ve svých vizích pokročili dále. A místo zdokonalování stávajícího se zaměřili na vývoj něčeho zajímavějšího. Dnes se v krátkosti podíváme na chytrý prsten Smarty Ring, který se objevil na portálu Indiegogo. Chytrý prsten sice není přelomovou myšlenkou (již dříve se objevila snaha čínské firmy Geek), Smarty Ring jde však ještě dále. Poslouží totiž nejenom jako centrum zmeškaných událostí, ale také jako jednoduchý dálkový ''ovladač'' vašeho telefonu.

Smarty Ring rozhodně není pouze na okrasu

Z oceli a s LED displejem

Tělo Smarty Ringu je vyrobeno z kvalitní lékařské nerezové oceli, což zaručuje pevnost a dokonce také voděodolnst, do sprchy ho tedy sundávat nemusíte. Jednolitost těla naruší pouze černá část s LED displejem, který bude samozřejmě sloužit jako centrum zmeškaných událostí. Na šířku bude Smarty Ring měřit 13 milimetrů, tloušťka se zastavila na 4 milimetrech. Chytrý prsten samozřejmě nebude k dostání pouze v jedné velikosti, časem se Smarty Ring objeví v několika různých průměrech, aby se dočkali i lidé s menšími prsty.

Bluetooth + iOS a Android

Smarty Ring neplánuje být kdovíjakým přeborníkem v kompatibilitě platforem, prsten se svým telefonem spárují majitelé telefonů s operačním systémem Android a iOS, majitelé Windows Phone mají tedy opět smůlu (alespoň výhledově). Přenos dat mezi telefonem a prstenem zprostředkuje Bluetooth ve verzi 4.0. Po propojení uvidíte kromě aktuálního času také ikony zmeškaných událostí. Prstenem navíc bude možné pomocí třech hardwarových tlačítek regulovat hlasitost propojeného telefonu a také ovládat hudební přehrávač.

Smarty Ring

Co se týče notifikací, Smarty Ring vás upozorní na příchozí hovor, SMS zprávu, e-mail a samozřejmě také novinky ze sociálních sítí. Pomocí prstenu také zjistíte aktuální kapacitu baterie vašeho telefonu. Prsten také pípnutím upozorní, pokud se od propojeného smartphonu vzdálíte na více než 30 metrů. Pro iOS a Android bude navíc dostupná speciální aplikace, kterou nastavíte například hlasitost upozornění hodinek, jas LED displeje a další nezbytnosti. Smarty Ring bude pohánět baterie s kapacitou pouze 22 mAh, ta by ale měla podle vývojářů udržet prsten v provozu celý jeden den. Nabíjení bude probíhat bezdrátově pomocí speciální dokovací stanice.

Pokud nenastanou komplikace, Smarty Ring by se měl dočkat sériové výroby, už nyní si ho totiž můžete předobjednat za 275 dolarů (zhruba 6 700 Kč včetně DPH). Prvních kusů by se měli zákazníci dočkat již v dubnu roku 2014. Jak se líbí celý projekt Smarty Ringu vám? A myslíte si, že bude projekt Smarty Ringu úspěšnější než chytré hodinky? Na závěr se ještě můžete podívat na krátké propagační video, ve kterém se Smarty Ring předvádí v celé své kráse.

Zdroje: theverge.com, dailymail.co

Diskuze ke článku
Apríl
Byl sem nadšen, ale jen do doby, kdy sem uviděl cenu...
Jirka
To je luxus, určitě bych si to koupil spíš než hodinky. Ale vadí mi ta malá výdrž, ve skutečnosti to bude ještě méně.
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Naposledy upraveno: 19. 12. 2013 14:44
Dle zahraničních serverů tento projekt smrdí podvodem, ukázali pouze 3D vyrenderované obrázky a videa a technologie na něco takového prý není. Chtělo by to přidat varování.

http://goo.gl/hhyJO8
Martas
Připomíná mi to film "Vyměřený čas" XD ne, nekoupil bych si je... :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze