První chytré brýle v prodeji nebudou od Googlu: přivítejte Vuzix M100

2

V posledních měsících jste mohli zpozorovat narůstající trend ve formě nositelné elektroniky. Chytré hodinky už tu sice s námi nějaký ten pátek jsou, o chytrých brýlích se zatím spíše mluví. Mezi nejnadějnější projekt bezpochyby patřily ty od amerického giganta Google. Do prodeje se však jako první nedostanou, rybník byl vypálen společností Vuzix.

Tohle zřejmě nikdo nečekal. U nás dozajista nepříliš známá společnost Vuzix představuje své chytré brýle a jejich dostupnost určuje jednu věc. Google nebude první s chytrými brýlemi na trhu. Ty, které zřejmě budou první, jsou podle zástupce společnosti vybaveny jako klasický smartphone. Disponují tak WiFi, GPS, BlueTooth nebo i fotoaparátem. Promítán bude displej, který bude velmi podobný pohledu na displej smartphonu ze vzdálenosti zhruba 25 centimetrů. Hardwarové specifikace ale zatím nebyly prozrazeny, jediné co víme je, že celé zařízení poběží na upraveném prostředí Androidu.

Nejenže byly brýle již otestovány, budou pro ně k dispozici i speciální aplikace pro prohlížení kalendáře, či při spárování s telefonem, přijímaní hovorů. Kompatibilní operační systémy jsou zatím dva, Android a iOS. S veřejnou dostupností se počítá do několika týdnů, pravděpodobně ještě do konce roku. Tato legrace vás ale přijde na pořádný balík. Vzhledem k velikosti a prostředkům společnosti musíme počítat s trochu vyšší cenou, necelých 1 000 dolarů však předčí kdejaká očekávání. Pro úplnost přidáváme krátké video, kde jeden z tvůrců přístroje představuje jeho možnosti.

Zdroje: pocket-lint.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Lukáš Kasík
Otázka zní, jestli k něčemu budou. Google glass je stále v developer fázi z dobrého důvodu. Chybí použitelné aplikace.
630126
Vím, že google to chce špígl nýgl, ale i tak je to už nějaká doba kdy glass představili a stále mezi námi nejsou..teda ne že bych je nějak potřeboval ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze