Potvrzeno: řada Realme 11 se představí 10. května

3× aktualizováno
3
Potvrzeno: řada Realme 11 se představí 10. května
Fotografie: Realme
  • Očekává se několik modelů v celé řadě Realme 11
  • Verze Pro si vystačí se 108Mpx foťákem, Pro+ oslní 200 megapixely
  • Představení celé řady Realme 11 má proběhnout v květnu

Aktualizováno 26. 4. 2023

Realme dnes oficiálně potvrdilo příchod řady Realme 11, a to skrze profil na sociální síti weibo.com. Novinek se dočkáme již 10. května, kdy proběhne čínská premiéra. Je tak nasnadě, že opět dojde ke dvojímu představování a případnou globální premiéru si telefony odbydou až o něco později.

Realme 11

Aktualizováno 24. 4. 2023

Blíže nespecifikovaný model nadcházející řady Realme 11 unikl na internet skrze phone.cnmo.com. Na fotografii můžeme vidět telefon ve světlém odstínu a s dominantním prvkem zadní strany v podobě kruhového modulu s fotoaparáty. Je velice pravděpodobné, že právě kruhový modul s fotoaparáty bude poznávacím znamením řady Realme 11.

Realme 11

Aktualizováno 20. 4. 2023

V příštím měsíci by mělo dojít k představení řady Realme 11. Marketingová ředitelka Realme China Jessie ChuChu sdílela fotografii z vrcholného modelu Realme 11 Pro+, na které můžeme vidět zachycen Měsíc. Zdá se, že i Realme ve vyšší střední třídě zkusí zaujmout schopnostmi fotografovat Měsíc, byť to nemusí být zcela pravda. Ačkoliv má mít hlavní fotoaparát zmíněného modelu 200megapixelové rozlišení, Měsíc byl pravděpodobně focen blíže nespecifikovaným teleobjektivem.

Realme 11 Pro+

Původní informace ze 3. 4. 2023

Realme připravuje novou řadu telefonů střední třídy, tentokrát s pořadovým číslem 11. Aktuálně unikly skrze čínský certifikační úřad TENAA informace o modelu 11 Pro a 11 Pro+. Na prvních obrázcích můžeme vidět model s přídomkem Pro a zdá se, že výrobce přistoupí ke změně vzhledu, například fotoaparáty se budou soustředit do kruhového modulu.

Pravděpodobná podoba Realme 11 Pro

Ve výbavě se má objevit prozatím blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor od MediaTeku. Paměťové varianty se mají pohybovat od 128+6 GB až po 1 000+16 GB. Oba modely mají mít shodný 6,78" OLED displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Prostředí bude mít pod palcem Android 13 a nadstavba Realme UI 4.0.

Hlavní fotoaparát Realme Pro+ má mít 200megapixelové rozlišení, avšak zbytek sestavy je již slabší. Má jít o 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapxielový makro objektiv. U Realme 11 se má objevit hlavní snímač se 108 megapixely a chybět nemá ani 2megapixelopvý makro objektiv. V případě obou telefonů se spekuluje o bateriích s kapacitou 5 000 mAh.

Další informace nejsou v tuto chvíli známé. Velké otazníky se vznáší především nad dostupností, protože Realme se z českého trhu z větší části stáhlo a například jsme se nedočkali příchodu ani řady Realme 10.

Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Počkám až telefon bude fotit snímačem aspoň 893 megapixelovým pod 400 to není snad ani foťák :-)
Patrik Čech
Patrik Čech
U nás stejně nebude. Realme od nás odešlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze