Carl Pei srovnáná Galaxy S23 Ultra s Nothing Phonem (1). Jaký je jeho verdikt?

5
Carl Pei srovnáná Galaxy S23 Ultra s Nothing Phonem (1). Jaký je jeho verdikt?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Carl Pei je CEO společnosti Nothing a také bývalý spoluzakladatel OnePlus
  • Galaxy S23 Ultra hodnotí z hardwarového i softwarového hlediska

Zakladatel společnosti Nothing a také bývalý spoluzakladatel OnePlus, Carl Pei, se již nějakou dobu věnuje recenzím smartphonů konkurenčních výrobců. V nejnovějším videu se podíval na zoubek Galaxy S23 Ultra z pohledu běžného uživatele, ale pochopitelně také CEO technologické společnosti s bohatými zkušenostmi s výrobou smartphonů i sluchátek. Jaké jsou jeho dojmy?

Zakladatel Nothing kritizuje Samsung za software

Videorecenze v podobě rozhovoru s Carlem se zaměřuje na několik aspektů smartphonu, který je mnohými považován za nejlepší vlajkovou loď s Androidem. Jednou z unikátních předností telefonu je například integrované S Pen, ovšem právě to Carla příliš neuchvátilo. Není to ani tak kvůli technologické (ne)vyspělosti pera jako spíš kvůli tomu, že je zastáncem psaní na obyčejný papír a tento pocit mu při používání S Pen jednoduše schází. Druhou nevýhodou je podle něj, že pero zabere v útrobách telefonu mnoho místa a i kvůli tomu se jedná již o relativně velké zařízení. Právě velikost je pak podle Carla jedním z klíčových rozhodovacích aspektů, zda si Galaxy S23 Ultra pořídit, či nikoliv. Pochopitelně ale i prémiová cena, která je třikrát vyšší než cena Nothing Phonu (1).


Další oblast, která Carla, jakožto bývalého majitele telefonů Samsung, příliš neoslovila, je vychvalovaný software. Konkrétně se domnívá, že více než 30 výrobcem předinstalovaných aplikací je zkrátka příliš. Z hlediska designu si zase myslí, že ačkoliv nelze vzhledu Galaxy S23 Ultra v podstatě nic vytknout, je málo inovativní oproti předchozí generaci. Rovněž postrádá nějaký výrazný rys či designový prvek, podle kterého by mohli uživatelé okamžitě a snadno rozpoznat, že se jedná o Samsung.

Fotovýbava je podle Carla špičková, což je patrné již ze samotné (fyzické) velikosti senzorů ukrytých v kovových kruzích. Nijak negativně se nevyjádřil ani ke kauze s fotografiemi Měsíce, která je podle něj na pořadu dne každých pár let u různých smartphonů. Zbytek jeho názorů si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Samsung Galaxy S23 Ultra 512 + 12 GB

Rozměry163,4 × 78,1 × 8,9 mm, 234 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 088 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Nothing Phone (1) 256+12 GB

Rozměry159,2 × 75,8 × 8,3 mm, 193,5 g
DisplejOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G+,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Jasný. Po designové stránce se nijak neliší... třeba cirkusáckýma infantilníma světýlkama, že jo. Za mě teda naštěstí.
A sw je dost subjektivní věc. BFU spíš ocení OneUI než čistej android. V podání s Nothing navíc s mizerně pomalou podporou. I některý levnější Samsung s tím miliónem apk měl A13 dřív než jediný model výrobcem s hodně nenáročnou nástavbou.
Možná by se Carl měl spíš zaměřit na svůj telefon než se furt plést do Samsungu a Applu...
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Bohužel, vzhled je o to větší problém, když i A34 vypadá stejně, jako vlajková loď. Taková S10 byla rozpoznatelná hned....
Pc Wifi
Pc Wifi
no jo to by geniove u samsungu nesmeli odpalit do pekla radu NOTE, ktera vetsi rozmery mela zcela bezne a s danou vybavou, ktera byla vesmes TOP vuci dane dobe to bylo velike lakadlo mnoha lidiček. Byl to maly tablet nez velky telefon ale dane skupine to nevadilo, ba naopak. I ja sem mel kdysi Note 4, ktery se svymi obrimi 153mm byl fakt velkej proti treba Xperia Z1C se svejma 12,9cm.
Jan Zářecký
Jan Zářecký
Máte chybu s popisku info o telefonu S23 Ultra. Procesor Snapdragon Gen 2 využívá silnější procesor pro tento telefon než máte v tabulce psaný vy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze