Calcbot je elegantní kalkulačka a převodník jednotek v jednom

Apple aplikace týdne
Calcbot je elegantní kalkulačka a převodník jednotek v jednom
  • Calcbot je šikovnou kalkulačkou, která umí rovněž převádět jednotky a měny
  • Aplikace vyniká dokonalým designem i praktickým ovládáním gesty
  • Calcbot je k dispozici pro iPhone, iPad i Apple Watch

Kalkulačka je jednou z aplikací, kterou někdy potřebuje prakticky každý. Na iPhonu má systémová kalkulačka své rezervy a na iPadu pro jistotu není žádná. Proto v App Storu existuje celá řada alternativ. Jednou z nich je i Calcbot od úspěšného vývojářského studia Tapbotsa. Ta má celou řadu předností a skvělé je, že dokáže zároveň i převádět jednotky.

Calcbot – Apple aplikace týdne

Jakmile Calcbot otevřete, zjistíte, že se jedná o designově skvěle zvládnutý produkt. V klasickém režimu kalkulačka nabízí běžné početní operace. Velkou výhodou ovšem je, že uživatel vidí na zvláštním řádku celý výpočet a může ho editovat. Něco takového systémová kalkulačka nenabízí. Šikovné pak je ovládání gesty, kdy švihem prstu lze například mazat v řádku s výpočtem.

Calcbot – kalkulačka

Praktickou funkcí je i historie výpočtů a výsledků, ke které se dostanete jednoduchým stažením displeje. Výpočty i výsledky z historie snadno zkopírujete, nebo rovnou použijete ve své aktuální kalkulaci. Jednotlivé položky lze pak i označit hvězdičkou a mít je tak vždy po ruce. U kalkulačky stojí za zmínku ještě možnost přepnutí do vědeckého režimu. K tomu stačí otočit telefon do režimu na šířku.

Calcbot – vědecký kalkulátor

Nejzajímavějším prvkem a důležitou přidanou hodnotou kalkulačky Calcbot je ale její schopnost převádět jednotky. K převodníku se dostanete jednoduchým švihnutím prstu přes řádek s výpočtem. Calcbot nabízí obrovskou paletu fyzikálních veličin k převodu a nechybí ani převodník měn.

Jednotky jsou přehledně rozdělené do kategorií a v nastavení aplikace lze celou nabídku do značné míry upravit. Vyberete si tak jen ty kategorie a jednotky, které budete skutečně využívat, abyste se nemuseli probírat kvanty těch, které nepotřebujete. Pokud tedy například budete listovat kurzy měn, budete se probírat jen těmi, které jsou pro vás relevantní.

Calcbot – převodník jednotek

Calcbot je šikovným nástrojem pro počítání i pro převádění. Kromě funkčnosti se vyjímá skvělým designem či třeba praktickým ovládáním pomocí gest. Aplikace je optimalizována jak pro iPhone, tak i pro iPad, a nechybí ani šikovná aplikace pro Apple Watch. Chcete-li Calcbot vyzkoušet, z App Storu ho v základní verzi stáhnete zdarma. Za odemknutí plné verze a s ní i funkce převádění jednotek zaplatíte 59 korun.

Stáhnout Calcbot – The Intelligent Calculator and Unit Converter

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze