Budoucí Xiaomi 15 Pro se zaměří na vylepšení fotoaparátů

Budoucí Xiaomi 15 Pro se zaměří na vylepšení fotoaparátů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Všechny snímače by mohly mít 50 Mpx
  • Potěší nasazení moderního teleobjektivu Sony

Xiaomi po vzoru dalších velkých výrobců vydává vlajkové lodě v několika variantách, které se liší výbavou. Naposledy jsme se tak dočkali Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro a Xiaomi 14 Ultra. Na českém trhu se prodávají všechny, vyjma prostředního. Neznamená to však, že toto rozdělení bude platit i pro následující generaci, proto nám nic nebrání v tom se podívat, čím by mohlo zaujmout Xiaomi 15 Pro.

První informace o nadcházejícím modelu pochází ze sociální sítě weibo.com a věnují se primárně fotoaparátům. Výrobce by mě u všech tří zadních fotoaparátů zachovat rozlišení 50 Mpx. Hlavní snímač má být typu OmniVision OV50K, což je zatím nepředstavený 1" objektiv. Mělo by se jednat o vcelku výrazné zlepšení ve srovnání s objektivem OVX9000 u Xiaomi 14 Pro.

Progresem projde také teleobjektiv. Dosavadní a již lehce zastarávající objektiv Samsung ISOCELL JN1 o velikosti 1/2,76" bude nahrazen modernějším a větším snímačem Sony IMX882 o velikosti 1/1,95". Ve výsledku by se tak Xiaomi 15 Pro mělo stát velice schopným fotomobilem a samozřejmě to vzbuzuje otázky, zda případná varianta Xiaomi 15 Ultra bude v oblasti focení ještě o stupínek lepší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze