Blížící se Google Pixely 3 a další zprávy týdne

mNews
Blížící se Google Pixely 3 a další zprávy týdne
  • Z mnoha úniků známe přesnou podobu třetích Pixelů od Googlu, zda tak skutečně vypadají se dozvíme v říjnu
  • Samsung představil slibně vypadající novinku střední třídy, Galaxy A7
  • Deset let slaví sám Android
  • mNews přináší pravidelné shrnutí nejzásadnějších zpráv z uplynulého týdne

Už třetí týden v řadě nás čekají především novinky od Applu… dělám si legraci. Je čas se posunout dál. Začneme třeba telefony, které by novým iPhonům mohly vážně konkurovat, Google Pixely.

Blíží se Google Pixel 3 a Samsung Galaxy S10 – mNews

Známe přesnou podobu Pixelů 3?

Již 9. října se představí třetí generace Pixelů od Googlu, což prakticky znamená, že už nyní o nich víme vše z četných úniků. Telefony přijdou ve dvou velikostech. Verze XL má mít OLED displej o velikosti 6,2 palce, nabídne 4 GB RAM a snad naváže i na naprosto špičkový fotoaparát. Zajímavé jsou také barvy – telefony přijdou také v mátové a růžové. Panují rozpaky nad tím, zda jsou úniky věrohodné a zda Google nakonec nepředstaví zcela jinou podobu telefonů. Již brzy se to ale dozvíme.

Samsung Galaxy A7 má trojitý fotoaparát

Jestli jsem něco nečekal, tak je to překvapení od Samsungu. Galaxy A7 nabídne hned trojici čoček hlavního fotoaparátu. Hlavní snímač má 24 Mpx a ty doplňkové slouží pro širokoúhlé snímky a tvorbu bokeh efektu. Ani výkon není špatný, Samsung telefon osadil osmijádrovým procesorem a 4 GB RAM. A teď pozor, čtečku otisků prstů najdete na boku telefonu jako v případě starších Xperií.

Samsung Galaxy S10 se čtečkou v displeji a zvláštním zobrazovačem

Zůstaňme u Samsungu, ale pojďme si lehce zaspekulovat. V příštím roce očekáváme Samsung Galaxy S10. Ten má přinést hned několik změn. Tak třeba konečně má mít čtečku otisků prstů přímo v displeji. Na zádech pak očekáváme 3D fotoaparát, samozřejmostí je Android 9 a nově se objevila informace, že by se mohl displej ještě trochu natáhnout na poměr stran 19:9. Jestli to tak půjde dál, tak jsme za chvíli skutečně u těch světelných mečů.

Android slaví deset let existence

Je to již deset let od vydání první verze dnes nejrozšířenějšího mobilního operačního systému. První Android se objevil v telefonu HTC Dream, který dnes působí jak z jiného světa. Já měl svůj první Android v telefonu Sony Ericsson Xperia X10 a otevřeně říkám, že vracet bych se do té doby nechtěl. Android urazil ohromnou cestu a jestli vás zajímá jeho příběh, přečtěte si náš shrnující článek.

A to byl další týden v kostce. Tedy v článku. Jako vždy musím připomenout, že všechny tyto novinky, a mnohé další, najdete na mobilenet.cz, kde vám každý den přinášíme nejčerstvější zprávy ze světa mobilních technologií.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze