Samsung Galaxy A7 překvapí trojicí fotoaparátů na zadní straně i cenou

12
Samsung Galaxy A7 překvapí trojicí fotoaparátů na zadní straně i cenou
  • Bez větších fanfár Samsung představil Galaxy A7 s třemi fotoaparáty na zadní straně
  • Zajímavá je i čtečka otisků prstů na boku
  • Cena se zastavila pod hranicí 9 tisíc korun

Dnes představený Samsung Galaxy A7 patří do střední třídy, přesto si na něm jihokorejský gigant zkouší některé zajímavé a jinak nevídané funkce. Po designové stránce se jedná o snadno rozpoznatelný produkt s 6palcovou úhlopříčkou, rozlišením 1 080 × 2 220 pixelů a technologií Super AMOLED.

Hledáte čtečku otisků prstů? U Samsungu se nově přestěhovala na pravý bok. Samsung tak upustil od umístění čtečky pod displej, případně na záda, kde se objevovala posledních několik let.

O výkon se stará osmijádrový procesor Exynos 7885, kterému sekunduje 4GB RAM a 64 GB úložiště. V zahraničí bude dostupná i varianta s 6GB RAM a dvojnásobným úložištěm. Tak či tak, další místo lze získat pomocí slotu pro paměťové karty. Baterie disponuje kapacitou 3 300 mAh, ale bezdrátové nabíjení chybí. Na těle zůstal naopak zachován standardní 3,5mm jack, rychlé dobíjení je zajištěno moderním USB-C.

Z konektivity lze zmínit podporu NFC, 802.11 a/b/g/n/ac a Bluetooth 5.0. Na trh telefon bohužel dorazí ještě se systémem Android 8, na Android 9 Pie si budeme muset počkat.

Zřejmě největší zajímavostí je přítomnost trojice snímačů na zadní straně. Samsung Galaxy A7 je vůbec prvním Samsungem, který se do podobného experimentu pustil. Hlavní snímač nabídne 24Mpx rozlišení a světelnost f/1.7, sekundární je širokoúhlý a má rozlišení 8 Mpx (f/2.4, 120 stupňů). Třetí fotoaparát disponuje 5Mpx rozlišením a světelností f/2.2, poslouží při hrátkách s hloubkou ostrosti. Překvapí i selfie kamera s rozlišením 24 Mpx, světelností f/2.0 a samostatnou LED diodou, díky které bude možné vytváře i AR Emoji.

Cena novinky činí 8 990 Kč, k dispozici bude od poloviny října. Těšit se můžeme na tři barevné varianty – černou, zlatou a modrou.

Technické parametry Samsung Galaxy A7 (2018)

Kompletní specifikace
Konstrukce159,8 × 76,8 × 7,5 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát24 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostříjen 2018,
Diskuze ke článku
xxx
Za mě trochu nuda, na kterou Samsung jednou dojede, tři fotoaparáty to příliš nezachraňují. Vzhledem k velikosti displeje je telefon docela široký a konkurence to zvládá lépe, téměř 77mm už je moc. Čtečka na boku je fajn, alespoň je jedno jak telefon leží na stole.... Jinak nevím nevím, jestli je tohle recept na poražení např. Huaweie, který momentálně bere třídu okolo cca deseti tisíc útokem
Kensi Blye Deeks
Kensi Blye Deeks
Android 8 jen??!! Samsungu Samsungu
MrQuick
Hezkej telefon, ale proč sakra nacpali ty tlačítka na pravo?! Samsung přece vždycky dává tlačítka na levo, jako Apple, a právě to mi vyhovuje. Strčte si tyhle experimenty někam.
Areon
Jako jo, v této ceně je to dobré. Telefon vypadá pěkně, navíc Superamoled v této ceně, to je pěkné. Foťák taky vypadá k světu. Čtečka na boku je super. Jediný otazník je procák, nevím co to má za GPU, ale Samsung u levnějších modelů nikdy neoplýval grafickým výkonem.

Na druhou stranu je to telefon za 9 000 a když to srovnám s vlajkovou XZ3 od Sony u které je hlavní změna pouze přechod na amoled panel a to je v ceně víc jak dvojnásobné, navíc bude fotit hůř tak si myslím, že si není nač stěžovat :D .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze