Apple pracuje na tajném projektu. Dočkáme se iCar?

7

Nedávno Tim Cook naznačil, že Apple pracuje na projektech, které se svého uvedení na trh dočkají až v budoucnosti. Pracuje snad Apple na svém vlastním vyhledávači nebo se dočkáme nového elektrického automobilu?

Sám Tim Cook nedávno naznačil, že Apple pracuje na projektech, na jejichž představení si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Pracuje snad Apple na svém vlastním vyhledávači, jak tvrdí některé zdroje? Business Insider naopak tvrdí, že Apple by mohl pracovat na svém samořídícím elektrickém automobilu. Dočkáme se tedy v budoucnosti iCar?

Je pravda, že v minulosti se Tim Cook setkal s Elonem Muskem, který jistě mohl poskytnout cenné informace na výrobu vlastního vozu. Určitě by stálo za zmínění, že z Applu se v poslední době přestěhovalo do Tesly Motors více jak 150 zaměstnanců a tak se nabízí otázka, zda jsou přesuny trvalé a jedná se o konkurenční boj nebo jakýsi tajný druh spolupráce. Poslední věc, která by automobilu s logem nakousnutého jablka napovídala je, že Steve Jobs už kdysi nad automobilem přemýšlel a o auta se velmi zajímal.

Tim Cook

Na druhou stranu je Apple jedna z nejsledovanějších společností světa a tak by testování automobilu těžko dokázal utajit. Nejspíše se skutečně jedná pouze o rozpracovaný projekt. O přechodu zaměstnanců mezi Teslou Motors a Applem se zmiňuje také Mac Observer, která si je dle svých slov stoprocentně jistý, že Apple skutečně vyvíjí vlastní vůz. Mohl by o tom svědčit i fakt, že Applu se údajně povedlo přetáhnout vysoce postavené zaměstnance Tesly Motors zabývající se robotikou, mechanikou a technologiemi výroby.

Zda Apple skutečně vyvíjí vlastni elektrický samořídící vůz, se nejspíše dozvíme až časem. Pokud se tak skutečné děje, bude zajímavé, zda se Apple bude snažit být největší konkurencí Tesly Motors, nebo naopak budou obě společnosti spolupracovat.

Zdroje: bgr.com, macobserver.com, businessinsider.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
To som zvedavý na cenu :D :D :D
Martin P.
iCar nebo Google Car nebo xx dalších projektů má "drobný" problém v tom ty auta legislativně nesmějí na 98% silnic na clé zeměkouli. Je to stejné jako s automatickými drony.

A to ještě vynechám to že pravděpodobně by ten elektromobil nemělo viž než 80% lidí co mají auto, kde nabíjet. A 80% lidí na celé zeměkouli kteří auto mají by na něj nemělo stejně jako na jiné elektromobily.
Tomáš
Jak to asi bude vypadat: Technika Hyundai i20, ucházející vzhled, krásný interiér, cenovka jako za S klasse od MB.
Jirka.S
S cenovou politikou applu tu cenu radši vidět nechci, to se protočí panenky. Ale to několik milionářem několik milionů tam, je hodně lidí co na to mají. Ale uznali člověk i kdyby na to měl tak si to nekoupí a yed mluvím i o telefonech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze