LG a Mercedes Benz společně vyvíjí chytrý automobilový systém

3

Korejská společnost LG oznámila v nedávné době partnerství s německou automobilkou Mercedes Benz. Společným cílem bude vývoj nového systému označovaného jako 6D Vision, který by měl v blízké budoucnosti řídit naše vozy bez nutnosti lidského zásahu.

Mercedes Benz je znám díky svému zaměření na bezpečnost a bezpečnostní systémy celkově. Že dnešní automobily umí hlídat jízdní pruh, bezpečnou vzdálenost nebo přibrzdit ba dokonce zastavit před nahodilou překážkou dnes již nejspíše nikoho nepřekvapí. Mercedes Benz i tak nezahálí a chce do roku 2020 představit vůz, který by byl schopen jezdit bez naší, lidské, pomoci. I díky tomu byla oznámena spolupráce mezi německou automobilkou a společností LG. Jejich společným cílem je stereo kamerový systém, který by monitoroval okolí vozů tak, že by automobil byl schopný řídit bez cizí pomoci.

Celý systém, který vyvíjí německá automobilka ve spolupráci s LG bude stát na systému ADAS (Advance Drive Assistent System), který jistě velmi dobře znáte. Jedná se o systém, který monitoruje dění okolo vozidla a v případě potřeby vás umí upozornit nebo daný úkol provést za vás. Jedná se především o krizové brzdění před nahodilou překážkou nebo vybočování z jízdního pruhu bez použití blinkru. Systém také umí monitorovat rychlostní dopravní cedule a zahrnuje také funkci automatických dálkových světel nebo hlídání mrtvého úhlu.

Koncept představený na veletrhu CES v Las Vegas. Takto by měly Mercedesy vypadat v roce 2030

Právě na tyto hojně využívané systémy chce LG společně s Mercedesem Benz navázat a doplnit je o dvojici kamer v okolí středního zpětného zrcátka. LG celému systému říká 6D Vision. V praxi se jedná o dvě 3D kamery. Tento systém odhalí případné nebezpečí za pouhých 200 milisekund a právě rychlost a přesnost má být největší předností tohoto nově vyvíjeného systému. Mercedes na veletrhu CES v Las Vegas představil i koncept F 015 – autonomně řídící a jezdící automobil s futuristickým designem, který ukazuje, jak by mohly vozy této značky vypadat v roce 2030.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Diskuze ke článku
bubu
Mercedes Benz a LG ? Doufám, že to na cestě nepotkám. Opravdu.
Tom
Pěkně napsaný článek - zajímavé téma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze