Apple po fiasku odstranil adaptér i z balení luxusních verzí Apple Watch

aktualizováno
2
Apple po fiasku odstranil adaptér i z balení luxusních verzí Apple Watch
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • V balení luxusních edic Apple Watch se bude nacházet 5W napájecí adaptér
  • Výrobce přitom uvedl, že k Apple Watch přestane z environmentálních důvodů dodávat adaptéry
  • Apple se k tomu prozatím nevyjádřil

Aktualizováno 24. 9. 2020

Během poslední Apple konference jsme se dozvěděli, že u nových Apple Watch v balení nenajdeme napájecí adaptér. Ten byl odstraněn z toho důvodu, že jich má doma průměrný uživatel hned několik a také (zejména) kvůli ochraně přírody.


Vzápětí se však ukázalo, že má Apple dvojí metr, neboť u luxusních edic hodinek Apple Watch napájecí adaptér stále přikládal. Pár dní poté, co tato zpráva proletěla internet, se cupertinský gigant rozhodl přehodnotit tento podivný přístup, takže nově nepřikládá adaptér ani do balení luxusních Apple Watch Edition a Apple Watch Hermès. Apple se k situaci oficiálně nevyjádřil, představu o přístupu společnosti k ochraně životního prostředí si však může udělat každý sám.

Původní informace z 17. 9. 2020

Včera jsme vás informovali o důvodech, proč se Apple rozhodl nedodávat napájecí adaptér do balení nových Apple Watch 6 a Apple Watch SE. Záhy se však bohužel ukázalo, že environmentální narativ, který výrobce prezentuje kdykoli jen může, má jednu vadu na kráse. Nejdražší varianty Apple Watch, tedy titanová verze a také edice Apple Watch Hermès , dorazí s 5W napájecím adaptérem, jak uvádí stránky Applu (na které upozornil redaktor Bloomberg, Mark Gurman).


Apple pochopitelně prodává podstatně menší množství těchto luxusních edicí, výroky o tom, jak velkou roli hraje pro společnost šetrnost k přírodě však s přihlédnutím k tomuto kroku nepůsobí zrovna dvakrát věrohodně. Evidentně tak jde, jako obvykle, pouze o snahu zviditelnit se a vylepšit svůj mediální obraz. Redakce The Verge požádala Apple o komentář, zatím však bez odpovědi. Do komentářů nám můžete napsat, jak na tento přístup nahlížíte vy.