Apple iPhone 5 končí. V prodeji bude iPhone 5S, 5C a 4S

Apple dnes představil nové modely. Ano, poprvé jsme se dočkali hned dvou novinek a to iPhonu 5S a levnějšího iPhonu 5C. To znamená menší zemětřesení v nabídce jednotlivých modelů. Například se zcela přestane prodávat teprve rok starý iPhone 5, což je u Applu něco dosud nevídaného.

Apple až do letošního roku představil vždy jeden nový model. Aby však měl v nabídce také levnější kousky, zůstávaly v prodeji i dvě minulé generace. Ještě dnes odpoledne tedy nabídka vypadala tak, že jste si mohli pořídit iPhone 5 ve variantách 16 GB, 32 GB a 64 GB. Méně poté stála 16GB varianta iPhonu 4S a vůbec nejlevnější byl iPhone 4 s kapacitou paměti 8 GB. Toto uspořádání se nyní z části mění, protože Apple představil nejen nový TOP model iPhone 5S, ale také levnější variantu iPhone 5C. Jak tedy jablečné portfolio nově vypadá?

Přečtěte si:

Apple iPhone 5S, 5C a 4S: tato trojice se bude prodávat v následujících 12 měsících

Vrcholem bude iPhone 5S, který bude dostupný s interním prostorem 16 GB, 32 GB a 64 GB. Zlatou střední cestou bude iPhone 5C s paměťmi 16 GB a 32 GB. Dle dřívějšího klíče by měl nabídku uzavírat iPhone 5, ale ten by byl příliš podobný iPhone 5C a model iPhone 5 tak byl zcela stažen z nabídky, stejně tak i nejstarší iPhone 4. Nabídku tak uzavírá dva roky starý iPhone 4S, který však bude k dispozici pouze ve verzi s 8GB interním úložištěm.

TIP: podívejte se, kolik budou stát nové iPhony 5C a 5S

Diskuze ke článku
mental.disease
"Například se zcela přestane prodávat teprve rok starý iPhone 5, což je u Applu něco dosud nevídaného"

Ehm, akoby som to..
On sa v podstate predávať bude vnutornosti pojdu na 5C a "obal" na 5S..

Ej veru geniálny reciklacny Apple marketing. ;-)
Lukáš
Viděl bych to tak, že pětka byl a je dost oblíbený kousek a po zlevnění by zbytečně ohrožoval prodeje 5S, tak jeho vnitřnosti zabalili do méně vábného těla, nasadili "nižší" cenu a tím spíš donutí zájemce koupit 5S, než kdyby nechali v prodeji i podobně vzhlížející pětku. Osobně svou pětku nehodlám měnit asi až do konce její podpory a pak se uvidí, tyto sci-fi fíčury mě asi už jen tak nedonutí investovat tyto hříšné peníze každý rok. Ale jinak jo, design home buttonu je nádherný:-)
Karel
Alespon bude levnější 4 a 4s.
Blu
Když teď teda ip 5c nahradi pětku nemyslite si, ze ji apple odřízne a nebude podporovat??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze