Apple iPad 2 oficiálně v Číně: vyprodáno za 4 hodiny (video)

1

Podívejte se na video, které zachycuje začátek prodeje tabletu Apple iPad 2 v Číně. Poptávka ze strany kupujících byla vskutku mimořádná, což mělo za následek brzké vyprodání.

Apple iPad 2: oficiální fotografie

Apple iPad 2 dorazil konečně i na čínský trh a jak to tak bývá, vyvolal mezi fanoušky pořádné davové šílenství. Mnozí se dokonce rozhodli čekat i celou noc, a to jen proto, aby se na ně dostala řada a mohli si odnést iPad 2. Pro čekání v řadě platila jistá pravidla, nad jejichž dodržováním bděla bezpečnostní agentura. Kupující dostali náramek s číslem, který je opravňoval zařadit se do čekajícího davu. Pokud si potřeboval nutně odběhnout, musel náramek odevzdat s tím, že pokud se do jedné hodiny vrátí, bude se moci vrátit na původní místo. Jinak dostal nový náramek a musel na jinou pozici v řadě.

Čtěte: Podívejte se, jak vypadal začátek prodeje Apple iPad 2 v Praze

Zahájení prodeje Apple iPad 2 v Číně

V obchodech Apple Store v Pekingu a Šanghaji si „jablíčkáři“ mohli zakoupit svůj vysněný Apple iPad 2 prozatím pouze Wi-Fi verzi s kapacitou 16GB/32GB/64GB. Nejdražší verze přišla na 815 dolarů (cca 13 700 Kč). Podle některých zdrojů byl největší zájem o bílou verzi. Zájem byl tak velký, že za 4 hodiny již nebylo co prodávat a zákazníkům nezbylo nic jiného, než si počkat na další dodávky iPadů 2. Výrobce Apple si uvědomuje obrovský potenciál trhu v Číně a do konce roku plánuje otevřít dalších 25 obchodů.

Čtěte: Test Apple iPad 2 vs. iPad: vyplatí se přechod na novější model?

Zaměstnanci Apple Store připraveni na prodej

Zahájení prodeje Apple iPad 2 v Číně

Zdroje: micgadget.com, youtube.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
vidím, že se Čajna také silně amerikanizuje tak jako Rusko. Holt kvalita je kvalita. Ale iPhone či iPad doopravdy nemusím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze