Apple iPad 2 definitivně končí. Nahradil ho iPad 4. generace

5

Kromě představení iPhonu 5c 8 GB se Apple dnes odhodlal také ke změně mezi iPady. Do důchodu definitivně odchází iPad 2, který doposud sloužil jako levná alternativa k nejnovějšímu iPadu Air. Jeho místo převzala předposlední generace, tedy iPad s Retina displejem.

Apple své staré modely většinou nevyřazuje ihned z prodeje, neboť mu dobře poslouží jako levnější alternativa k novým kouskům. Mezi tablety však v posledních měsících docházelo k poněkud kuriózní situaci. Vlajkovým tabletem byl samozřejmě iPad Air, nicméně levnější variantou byl iPad 2 z roku 2011. To bylo podivné, neboť Apple mohl sáhnout po novějších generacích.

Připomeňte si: Recenze Apple iPad 2 – Evoluce průkopníka

Apple iPad 2 odchází do důchodu...

K tomuto kroku se odhodlal dnes. Do důchodu definitivně poslal iPad 2, který si již nový nelze koupit. Jeho místo nyní převzal iPad 4. generace, který je znám spíše jako iPad s Retina displejem a novým konektorem Lightning. Jakožto cenově dostupnější model je iPad 4 nabízen pouze s 16GB pamětí, avšak můžete si vybrat, zda chcete variantu pouze s Wi-Fi, nebo i s připojením skrze sítě operátora.

TIP! Recenze Apple iPad 4 – Pro zaryté fanoušky

...a je nahrazen iPadem 4 s Retina displejem

Na českém App Storu se iPad 4 Wi-Fi aktuálně prodává za 9 990 Kč, což je o 2 300 Kč méně než za iPad Air Wi-Fi. V případě varianty iPad 4 s podporou SIM karty si připravte 13 090 Kč, což je o 2 400 Kč méně než za iPad Air 16 GB s podporou SIM karty.

Zdroje: theverge.com, store.apple.com

Diskuze ke článku
pf
úžasný stroj, legenda mezi tablety, Androidi tablety se mu dlouho nemohly rovnat a 90% pořad nemůže , a Do dnes jej někteří kopírují, alespoň tvar.
Taky Jirka
Apple si ale žádný obdelník nepatentoval...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze