App Store pro iOS a OS X je nyní dostupný i v českém jazyce

9

Čeští fanoušci Applu mohou jásat. Obchod App Store jak pro iOS, tak desktopový OS X, byl u nás doposud dostupný pouze v anglickém jazyce, ale nyní přichází s českou lokalizací.

Apple App Store je jedním z největších obchodů mobilních aplikací, který byl spuštěn v roce 2008. Od té doby počtem aplikací zdatně konkuruje obchodu Play od Googlu pro Android. Doposud v něm nebyla lokalizace do češtiny, což se v minulých dnech změnilo a Apple přidal český jazyk. Tato informace se týká i App Storu pro OS X.

App Store

Česká lokalizace má ale v začátcích své neduhy. Především občas aplikace spadne a po opětovném zapnutí je opět v angličtině. Budeme doufat, že Apple tento problém vyřeší a App Store bude stabilně v češtině. Také můžeme očekávat, že se v budoucnu do češtiny lokalizují i popisy aplikací a her. Pokud se vám automaticky nenačte čeština jak na iOS zařízení, tak na OS X, zkuste se odhlásit a poté opětovně přihlásit.

Zdroje: smartmania.cz, twitter.com

Diskuze ke článku
Pajos CZ
Pajos CZ
heh
Grom51
Mám pořád v anglickém jazyce
Vendel
Doporučuji si přepnout App Store na US, přejít na Stores, srolovat až dolů na obrázek, dvakrát slidnout doleva a stáhnout si Sky Guide for free :)
Vendel
Redakce zapomněla napsat, že uvolnili ke stažení i Apple Store app, která doposavaď byla uživatelům s českým Apple ID odepřena a se kterou se dají občas stáhnout placené aplikace zdarma :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze