Zprávy z Facebook Messengeru budou moci mít časové omezení, pak zmizí

1

Facebook Messenger je jednou z vůbec nejpopulárnějších komunikačních aplikací současnosti. Velmi brzy se mohl dočkat významného updatu, který přinese více soukromí pro uživatele. Odeslané zprávy se totiž budou moci automaticky smazat.

Facebook Messenger

Otázka bezpečnosti je v posledních letech čím dál více aktuální. Platí to i pro mnohé aplikace a zejména hojně využívané komunikační programy. Vzpomenout můžeme na nedávné zavedení pokročilého šifrování u WhatsAppu. Nyní se o slovo hlásí také Facebook Messenger, byť prozatím v rovině nepotvrzených informací. Na Twitterovém účtu @iOSAppChanges se objevily screenshoty z budoucí verze aplikace Messneger, které odhalují novinku týkající se odeslaných zpráv. Přímo na obrázcích je vidět upozornění, že se odeslaná zpráva smaže za 15 minut od odeslání.

TIP! Facebook spouští v Messengeru skupinové hlasové hovory

Nové funkce ve Facebook Messengeru

V nastavení si bude možné zvolit časový interval, po kterém ke smazání zprávy dojde. V nejkrajnějším případě dokonce po 1 minutě. V každém případě ale dojde ke zvýšení bezpečnosti. Pokud například uživatel pošle nějakou citlivou informaci a příjemci si ji stačí pouze jednorázově přečíst, může po několika minutách dojít k nenávratnému smazání takové zprávy. Princip fungování se bude částečně přibližovat například Snapchatu. Nová funkce by se měla objevit i ve finální verzi Messnegeru, otázkou však zůstává, kdy Facebook k aktualizaci přistoupí. Mezi další novinky se má zařadit i snadné sdílení odkazů, jak můžete vidět na přiložených screenshotech.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: phonearena.com, venturebeat.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Jiří Kapr
Jiří Kapr
Mám dotaz na odkazy pro stažení aplikací. Předpokládám, že provádíte detekci operačního systému nebo prohlížeče. Jde mi o to, že mám Windows 10 mobile a Edge, ale jako aktivní vidím odkaz na Google play. Ostatní tlačítka jsou zasedlá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze