Aktualizace Windows 11 přináší možnost spouštět aplikace pro Android

Aktualizace Windows 11 přináší možnost spouštět aplikace pro Android
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Microsoft vydal aktualizaci pro Windows 11
  • Možnost přístupu k aplikacím Amazonu mají prozatím uživatelé v USA
  • Aktualizace opravuje i další chyby a nedostatky

Jedním z velkých slibů, které při představení sliboval systém Windows 11, měla být schopnost spouštět aplikace původně napsané pro Android. I když taková možnost existuje i u starších verzích Windows díky emulátorům a ve Windows 11 se podařilo zprovoznit tuto funkci i neoficiálně pro Google Play, na oficiální spuštění se stále čeká.

V rámci únorového záplatovacího úterý však Microsoft vydal aktualizaci, která tento nedostatek odstraňuje. Špatnou zprávou je, že prozatím pouze pro uživatele na území USA. Na druhou stranu první ohlasy popisují integraci jako velice intuitivní a bezproblémovou. Není potřeba nic nastavovat, stačí jen otevřít Microsoft Store a instalovat stejným způsobem, na jaký jste zvyklí. Nabídka aplikací je prozatím omezená a čítá asi tisícovku titulů převážně z dílny Microsoftu a Amazonu. Jejich integrace do Windows je bezproblémová a najdete je rovněž v nabídce Start.

Společně s touto funkcí Microsoft také odstranil řadu nedostatků v samotných Windows. Při hovoru přes Teams dostanete tlačítko na rychlé vypnutí mikrofonu, v taskbaru se objeví počasí a je lépe vyřešeno zobrazování hodin na sestavách s vícero monitory. Součástí aktualizace je rovněž přepracovaná aplikace Notepad a Windows Media Player.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze