Vývojáři se ve Windows 11 podařilo rozchodit Obchod Google Play

Vývojáři se ve Windows 11 podařilo rozchodit Obchod Google Play
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Windows 11 nabídnou možnost spouštět aplikace pro Android, využijí však obchod Amazonu
  • Vývojář neoficiálně dokázal totéž, avšak s Obchodem Google Play
  • Jeho řešení je dosti složité a navíc jej může Microsoft v budoucnu znemožnit

Systém Windows 11 oficiálně vyšel 5. října, ale v prvním oficiálním sestavení nicméně chybí mimo jiné funkcionalita, na kterou Microsoft lákal při představení. Jde o schopnost spouštět aplikace napsané pro Android. Další zklamání ale pro některé představuje fakt, že zde nebude použit Google Play Store jako v telefonech, ale řešení od Amazonu. To má celou řadu nevýhod, mezi nimi i chudší nabídku aplikací.


Bylo jasné, že je jen otázkou času, než se někdo rozhodne dokázat, že se nejedná o technologické, ale spíše politické/ekonomické rozhodnutí. Vývojář s přezdívkou ADeltaX ukázal, jak se mu do Windows 11 podařilo dostat funkční Obchod Play a instalovat z něj aplikace.

Svůj postup dokonce zachytil na video, aby jej mohli další odvážlivci následovat. Nicméně v současné podobě je takový zásah do systému vhodný pouze pro zkušenější uživatele, kteří jej provedou samozřejmě jen na vlastní nebezpečí. Vyžadovány jsou zde alespoň základy práce s Linuxem. Také existuje pravděpodobnost, že se Microsoft rozhodne celý postup zablokovat. Jak přiznává sám vývojář, možnosti k tomu má.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze