Zvýšení cen iPhonu 15 Pro? Důvodem má být až 2TB úložný prostor

2
Zvýšení cen iPhonu 15 Pro? Důvodem má být až 2TB úložný prostor
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Základní paměť má u variant Pro začínat na 256 GB
  • Vymizí tedy mnohým již nedostačujících 128 GB

Velmi pravděpodobně se již v příštím měsíci se dočkáme nových iPhonů 15. V posledních měsících se o nich čile spekuluje, například o tom, že verze Pro Max by mohla mít periskopový objektiv a stát se vůbec nejvybavenější. Hovoří se také o možném zvýšení cen, zejména verzí s přídomkem Pro. Nové informace pramenící ze sociální sítě weibo.com však naznačují, že by jisté navýšení cen mohlo být vykoupeno větším úložným prostorem.

V tuto chvíli si zájemci o iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max mohou vybírat ze 128GB, 256GB, 512GB a 1TB varianty, avšak tato sestava by se s další generací měla pozměnit. Pro mnohé konečně zmizí nejmenší 128GB úložiště a základní verze nabídne 256 GB. Dále má být k dispozici 512 GB, 1 TB a nově také obrovské 2TB úložiště. Pro některé půjde jistě o vítanou možnost, protože především fotografie a videa v 8K rozlišení zabírají obrovský prostor.

Předpokládalo se, že cena nových iPhonů 15 Pro vzroste v průměru o 2 tisíce korun, avšak při srovnání základních kapacit. Pakliže by došlo k nabídce větší paměťové verze, nebude zvýšení takřka žádné. Prozatím se však nadále jedná o nepotvrzené informace a až představení ukáže, jaké ceny Apple stanoví. Jak jsme vás nedávno informovali, premiéru by Apple mohl směřovat k polovině září letošního roku.

Diskuze ke článku
babatko
babatko
jake zvyseni?
jak nedostačujících?
vzdyt dnes ma jiz kazdy vsechno v CLOUDU

... nebo ne ??
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
2TB mělo údajně být už loni a nebyl, takže tohle je jen odhad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze