Apple iPhone 15 Pro Max má mezigeneračně zdražit. Jaký k tomu bude důvod?

6
Apple iPhone 15 Pro Max má mezigeneračně zdražit. Jaký k tomu bude důvod?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Cena bude startovat zřejmě kolem 40 tisíc korun
  • Důvodem má být vylepšený fotoaparát
  • Půjde o exkluzivní funkci pro verzi Pro Max

Zřejmě už v příštím měsíci bude zahájena sériová výroba iPhonů 15 a Jeff Pu z Haitong International Tech Research pro macrumors.com uvedl, že Apple by mohl prodat 83 miliónů kusů nových modelů do konce letošního roku, což by znamenalo 12% nárůst ve srovnání s řadou se současnou řadou iPhonů 14. Za navýšením prodejů má stát možná zásadní změna u vrcholné varianty nové řady.

Analytik dále nastínil, že cena vrcholného iPhonu 15 Pro Max by měla meziročně narůst. Připomeňme, že na českém trhu startoval iPhone 14 Pro Max na 36 990 Kč, z čehož vyplývá, že nástupce se jen možná dostane v základní verzi pod hranici 40 tisíc korun. Důvodem mají být exkluzivní funkce, které by jiné verze iPhonů 15 neměly mít, a to ani varianta 15 Pro. Očekává se totiž, že Apple model iPhone 15 Pro Max vybaví periskopovým objektivem, který výrazně rozšíří možnosti optického zoomu. Nové technologie si tak výrobce zřejmě nechá adekvátně zaplatit.

Je možné, že dojde ještě k dalším odlišnostem, čímž by se vrcholný model výrazněji vzdálil verzi Pro. Doposud přitom platilo, že výbava byla stejná a lišil se především displej a baterie, a to samozřejmě velikostmi. V tuto chvíli není znám přesný termín odhalení, ale lze předpokládat, že Apple ponechá tradiční zářijový termín premiéry, což znamená, že nás od odhalení dělí odhadem dva měsíce.

Diskuze ke článku
Damara226
Damara226
Naposledy upraveno: 7. 7. 2023 17:33
Důvod? Apple.

Už se těším jak budou prezentovat optický zoom jako přelomovou technologii pro telefony kterou samozřejmě vymysleli exkluzivně v Applu.

:D
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Aha dáme periscope zoom a zvýšíme cenu 😂 magoři a co je na tom zoom tak drahé když se objevuje i ve střední třídě a to kvalitní..
Ben Ben
Ben Ben
Tak když může začínat na 32k Čína, tak přece Apple nebude na podobné částce. A jeho zákazníci mu to stejně dají...
Avataar
Avataar
Naposledy upraveno: 7. 7. 2023 15:40
.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze