Špičková Nubia Z5 od ZTE se znovu ukazuje (2X aktualizováno)

Čtvrtý největší výrobce chytrých telefonů na světě, čínské ZTE, odtajnil svou novou řadu mobilních telefonů, kterou nazval Nubia. Mělo by se jedna o řadu, ve které budou vesměs nejlépe vybavená zařízení. O tom svědčí i novinka Z5 s pětipalcovým displejem a 13 megapixelovým fotoaparátem

Aktualizováno 7. 12. 2012

Po necelém měsíci od posledních novinek se opět hlásí Nubia Z5, která spadá pod čínského výrobce ZTE. Tentokrát se konečně můžeme podívat na čelní stranu na poměrně kvalitním snímku. Nubia Z5 nabídne velký displej, který využije takřka celou přední stranu. I tak ale zbylo místo na trojici senzorových tlačítek. Více informací stále nevíme, nicméně v Číně by se novinka měla objevit snad již příští týden.

Nubia Z5 - první snímek čelní strany

Informace z 12. 11. 2012

Na internet unikly živé snímky chystaného špičkového telefonu Nubia Z5, tedy z nové prémiové značky telefonů, kterou ZTE nedávno oznámilo. Všechny informace o výbavě stále nejsou známé a spekuluje se o 4jádrovém procesoru, HD displeji (možná i FullHD) s úhlopříčkou 5 palců a 13Mpx fotoaparátu. Některé z těchto specifikací už ZTE dokonce potvrdilo. Z fotografie je také zřejmé, že nová Nubia Z5 bude o poznání tenčí, než například nový iPhone 5. Na čínský trh se novinka dostane v prosinci, do České republiky začátkem roku 2013.

Nubia Z5 - první fotografie

Původní informace z 31. 10.

Právě odtajněná novinka, nesoucí označení Z5 nás nejvíce zajímá. S obřími telefony, které jsou mnohdy označované jako tabletofony, se totiž v poslední době doslova roztrhl pytel. Své obry má Samsung, LG či čínské Oppo. Příští rok pětipalcové kousky plánuje Huawei, Sony a nyní se přidává i ZTE. Odtajnilo totiž model Z5, který se bude pyšnit pětipalcovým displejem. O rozlišení nepadla zmínka a můžeme tak jen spekulovat, zda půjde o 720p či 1080p.

Nekompromisní výbava, která budou poznávacím znamením řady Nubia, přináší v modelu Z5 čtyřjádrový procesor s neznámým taktem a operační systém Android, pravděpodobně ve verzi 4.1 Jelly Bean. ZTE dále láká na zajímavý, dle jeho slov „italský“ design. Třešničkou na dortu je 13 megapixelový fotoaparát.

ZTE Z5 se na domácím čínském trhu začne prodávat už v prosinci. Zbytek světa si bude muset počkat až na příští rok. Novinka bude zřejmě oficiálně představena na veletrhu CES 2013, který se koná v lednu.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Marek
Do České republiky začátkem roku 2012 se určitě nedostane :-)
Myčoken
Tak to určitě ne ... ;-)
Nevim
Ten foťák vypadá jak bradavka :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze