ZTE chystá model Kis III, smartphone pro začínající uživatele

ZTE zanedlouho uvede na tuzemský trh smartphone z nejnižší třídy, model Kis III. Ten bude cílit především na nejmladší uživatele, pro které bude Kis III prvním chytrým telefonem. I přesto nabídne nejnovější verzi operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat, dvoujádrový procesor nebo třeba dvojici fotoaparátů. Cenovka se ustálí zhruba na 2 000 Kč.

Nepřehlédněte:

ZTE zanedlouho na tuzemský trh uvede smartphone pro začínající uživatele, model Kis III. Ten bude útočit především nízkou cenovkou, ta se bude pohybovat okolo 2 000 Kč. ZTE koncipovalo model Kis III jako smartphone pro začínající, mladé, uživatele. Tomu odpovídá i samotná výbava telefonu. ZTE Kis III nabídne 4palcový TFT displej s WVGA rozlišením, konkrétně tedy 480 × 800 pixelů. O výkonnostní složku zařízení se postará dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8210 s taktem 1,2 GHz, tomu bude sekundovat 512 MB paměti RAM.

ZTE Kis III na oficiálních snímcích

Integrovaná, respektive uživatelská paměť telefonu se zastavila na pouhých 4 GB, nebude ji ovšem problém rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Potěšující zprávou je fakt, že Kis III na trh přijde rovnou s nejnovější verzí operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat. Integrovaná baterie nabídne kapacitu 1 400 mAh, vzhledem ke slabšímu výkonu zařízení a nejnovější (úsporné) verzi operačního systému Android by měla zajistit bezproblémovou, minimálně jednodenní, výdrž.

ZTE Kis III

Vzhledem k menší úhlopříčce se na přijatelné hodnotě ustálily také rozměry, ty jsou konkrétně 126 × 64,7 × 10,7 milimetru, hmotnost se zastavila na celkem příjemných 120 gramech. Tělo je samozřejmě kompletně plastové. Kis III nabídne rovnou dvojici fotoaparátů, ZTE však prozatím neupřesnilo, jaké nabídnou rozlišení. Jisté je, že hlavní fotoaparát nenabídne přisvětlovací LED diodu.

O konektivitu se postará jak základní GPRS a EDGE, chybět ale nebude ani rychlejší HSPA (21 Mbps). Samozřejmostí je pak podpora Wi-Fi 802.11b/g/n, pro spojení na kratší vzdálenost pak využijete Bluetooth ve verzi 2.1. ZTE Kis III nabídne také GPS modul včetně podpory A-GPS. ZTE Kis III se bude prodávat v modro černé barvě se stříbrnými ovládacími prvky, na trh by se měla novinka dostat začátkem měsíce června za koncovou cenu zhruba 2 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry ZTE Kis III

Kompletní specifikace
Konstrukce126 × 64,7 × 10,7 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát,
ChipsetCPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2014, 2 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze