Změňte si podobu zamykací obrazovky. Na Androidu to není problém

Top Apps
10
Změňte si podobu zamykací obrazovky. Na Androidu to není problém
  • V Androidu si můžete změnit ledacos – i zamykací obrazovku
  • Povede se vám to díky jedné z pěti doporučených aplikací
  • Podíváme se na pěkné a funkcemi napěchované aplikace, které umožňují třeba i odemykání čtečkou otisků prstů
  • Na seznamu nechybí dokonce ani zamykací obrazovka od Microsoftu či napodobenina iOS

V telefonech a tabletech s Androidem si můžete změnit téměř vše. Přizpůsobení nekončí změnou tapety, ale nabízí se i jiné fonty, sady ikon, launchery, ovládací panely a mnoho dalšího. Jedním z hlavních prvků každého smartphonu je zamykací obrazovka, kterou si můžete změnit. Tak se pojďme podívat, jestli se vám nějaká nezalíbí více než vaše současná.

Aplikace na zamykací obrazovku – Top Apps

ZUI Locker

První „zamykačku“ nám předvede aplikace ZUI Locker, která již dlouhou dobu poráží konkurenci kombinací širokých možností přizpůsobení a spousty funkcí navíc. Krásné a přehledné zobrazení vašich notifikací lze očekávat od všech aplikací tohoto typu a ZUI to dělá opravdu dobře. Změnit si navíc můžete témata obrazovky a přidat jiný widget s hodinami či počasím.

ZUI Locker

Rovněž tu máme užitečný ovládací panel, kde najdete všechna rychlá nastavení, kontakty i oblíbené aplikace bez nutnosti odemknout telefon. V podstatě stejného cíle dosáhnete i stáhnutím notifikační lišty, ale na mnoha zařízeních je zkrátka pohodlnější swipnout z dolní poloviny obrazovky. Nechybí samozřejmě ani možnosti jako použít k uzamčení telefonu kód či vzor a aplikace může i vyfotit fotku člověka, který se snaží dostat do vašeho telefonu a několikrát již neuspěl při odemykání.

Stáhnout ZUI Locker-Elegant Lock Screen

Google Play (zdarma)

Hi Locker

Hi Locker nabídne elegantní vzhled s mnoha nastaveními. Kromě notifikací a času zprostředkuje i počasí, zkratky oblíbených aplikací či různé úpravy vzhledu. To vše je navíc možné dále nastavovat a upravit přesně podle vašich preferencí. Ojedinělou funkcí je přehledné zobrazení vašeho kalendáře na vámi zvolený počet dní přímo na zamykací obrazovce po jednoduchém swipnutí.

Hi Locker

Je tu však i funkce automatického střídání tapet z Flickeru, můžete si zvolit, kterým aplikacím dovolíte zobrazovat notifikace a kromě gesta a PINu můžete využít k zabezpečení i čtečku otisků prstů. Hi Locker možná není tou úplně nejkomplexnější náhradou zamykací obrazovky, ale nabízí toho hodně a za 60 korun můžete získati i Pro verzi, která odemkne všechny možnosti a zbaví vás reklam.

Stáhnout Hi Locker - zámek obrazovky

Google Play (zdarma)

Next Lock Screen

V našem výběru kupodivu nemůže chybět ani Microsoft, který investuje stále více prostředků do Androidu. Jednou z jeho aplikací je Next Lock Screen, který je skvělou zamykací obrazovkou s hromadou možností. Na povrchu vypadá jen jako uhlazená a pěkná zamykací obrazovka, ale pod ním se snaží tajně předpovídat, jaké aplikace můžete chtít používat na základě vaší polohy.

Next Lock Screen

Výběr aplikací vám pak ukáže ve svém ovládacím panelu, kde jsou kromě nich i vámi vybrané oblíbené aplikace, kontakty nebo možnosti ovládání různých prvků systému (svítilna, Wi-Fi a další). Aplikace navíc přehledně ukazuje počasí či nadcházející události z kalendáře. Bezpečnost potom zaručuje vzor, PIN či dokonce otisk vašeho prstu. Next Lock Screen je zkrátka velmi povedenou aplikací. A navíc je zcela zdarma.

Stáhnout Next Lock Screen

Google Play (zdarma)

LockScreen Phone7

Pokud se vám líbí vzhled zamykací obrazovky z iOS, je tu pro vás LockScreen Phone7. Na váš Android přináší nejen vzhled zamykací obrazovky iOS, ale také změní vzhled notifikací a má i ovládací panel či notifikační lištu ve stylu jablečného systému. Nastavit si tu však můžete pouze tapetu či popisky a bezpečnost zaručuje maximálně jen čtyřmístný PIN. I tak si však aplikace najde určitě své fanoušky a řadí se bezesporu mezi ty nejpovedenější klony iOS zamykací obrazovky na Androidu.

Lockscreen Phone7

Stáhnout LockScreen Phone7-Notification

Google Play (zdarma)

Alarm Antitheft Screen Lock

Poslední aplikace není sice z nejnovějších, ale nabízí unikátní funkce, které jinde jen tak nenajdete. Alarm Antitheft Screen Lock vás totiž upozorní velmi zřetelně, pokud se chce někdo dostat do vašeho telefonu. Stačí nastavit PIN či vzor, zvolit hlasitost, zvuk a je hotovo. Pokud nyní někdo zkusí váš telefon odemknout a nepovede se mu to, telefon začne zvonit, blikat a vibrovat a nepomůže ani opětovné zhasnutí displeje.

Alarm Antitheft Screen Lock

Navíc se dá nastavit i citlivost na zatřesení pro aktivaci alarmu. Alarm Antitheft Screen Lock je sice prostředím a vzhledem zastaralá aplikace, ale nabízí něco unikátního, je zadarmo a někdy se může hodit. I kdybyste si měli třeba jen vystřelit z přátel.

Stáhnout Alarm Anti Theft Screen Lock

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Tonda
Změnit zamykací obrazovku jde normálně. Není potřeba žádný appky navíc.
pedes
Huawei nabízí úpravu zámku obrazovky již nějakou dobu a svým způsobem i android jako celek. Z člnku spíš chápu, že jde o ty "přidané" apky. I zde má Huawei řešení ve spodnímm "swipovacím" baneru, který má kalkulačku, foťák, baterku a záznamník. To, zda zamknete heslem, gestem, pinem... lze v menu natavit také. Nová aplikace by tedy musela přinést dost funkcí navíc,aby stálo za to ji instalovat.
standa245
Používal jsem několik zámků....asi nejvíc jsem měl vyladěný C locker pro...teď jedu bez zámku - stisknu domů nebo boční ( na S7) a je to....
IVS
Muze mi nekdo poradit jak lze mit 4 hodiny s ruznymi casy na uzamikavi obrazovce soucasne ?
Diky.
IVS

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze