Získejte rychlý přístup k aplikacím či kalendáři díky panelu Edge Action

Android aplikace týdne
3
Získejte rychlý přístup k aplikacím či kalendáři díky panelu Edge Action
  • Edge Action vám dá přístup k vyjíždějícím panelům, které můžete znát třeba z telefonů Samsung Galaxy se zakřivenými displeji
  • Můžete se tak snadno přepínat mezi aplikacemi a kontakty, rychle se podíváte na kalendář, ovládání hudby a další
  • Aplikace má jen pár stažení a je stále ve vývoji, ale stáhnout si jí můžete zcela zdarma

Launchery v podobě bočních panelů, které často nabízejí telefony se zaobleným displejem, nabývají v poslední době na popularitě. Možná i díky prodejním úspěchům zakřivených Samsungů. Podobné aplikace jsou nicméně na Androidu běžné již pár let a stále přibývají nové, jako třeba právě ta dnešní.

Edge Action – Android aplikace týdne

Edge Action je launcher, pomocí kterého můžete třeba snadněji přecházet mezi aplikacemi, zavolat rychle oblíbeným kontaktům, podívat se ihned na kalendář a podobně, avšak nenahrazuje kompletně vaší domovskou obrazovku jako u tradičního launcheru. Najdete tu zkrátka to samé, co zviditelnil Samsung u svých vlajkových telefonů Galaxy. Podobných aplikací je přitom opravdu hromada, ale osobně jsem jen málokdy našel takovou, která bez problémů funguje, je plynulá a nic se neseká.

Edge Action - S8 Edge Launcher, Sidebar, Contact

Tuto aplikaci ovšem naštěstí podobné problémy neprovázejí, a to i přesto, že má zatím v době psaní tohoto článku na kontě jen 500 stažení. Design podobný panelu z telefonů Galaxy S9 samozřejmě není náhodou, ale špatně tento postranní launcher zkrátka nevypadá. I pozadí panelu si můžete změnit, nastavit mu průhlednost a podobně, což tvůrci přidali teprve před pár dny a musel jsem tak kvůli této novince dokonce i přetáčet videopohled.

Už nyní tu máme připravených také několik různý ovládacích panelů. Můžete si sem přidat oblíbené aplikace či kontakty a lze odsud ovládat i vybraná rychlá nastavení telefonu, takže se nemusíte nepohodlně natahovat na notifikační lištu. Chybět nesmějí ani softwarová ovládací tlačítka pro celý systém. Pořadí panelů lze přitom měnit a upravit si můžete i pozici bodu, ze kterého je vždy otevřete.

Edge Action - S8 Edge Launcher, Sidebar, Contact

Nejužitečnější je však alespoň pro mě kalendář, kde najdete harmonogram na celý den a můžete odsud události také snadno vytvářet. Už nyní tvůrci přidali také ovládání hudby a během těch pár dnu od počátku vytváření tohoto článku se přidal rovněž panel pro vytváření screenshotů a nahrávání obrazovky. Za ty si ovšem musíte připlatit 22, respektive 33 korun. S tím ostatně souvisí i celý prodejní model aplikace. Ke stažení je totiž zdarma, ale už nyní lze vidět, že další panely se budou přikupovat zvlášť, nebo si můžete zaplatit 55 korun za odstranění reklam či rovnou 110 korun za Pro verzi.

Edge Action - S8 Edge Launcher, Sidebar, Contact

Ta odstraní reklamy, můžete si přidávat více jak deset aplikací, kontaktů a podobně do jednotlivých panelů a především budete mít neustále přístup k úplně všem panelům. Doufejme tedy, že se bude jejich počet rychle rozrůstat. Jinak totiž nebude mít relativně vysoká cena Pro verze extra velké opodstatnění. Hodí se ovšem doplnit, že vývojáři dodržují pravidlo, podle kterého vám do 3 dnů od zakoupení peníze klidně vrátí, takže můžete aplikaci naplno vyzkoušet.

Stáhnout Edge Action - S8 Edge Launcher, Sidebar, Contact

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
Tom
Pořád nechápu k čemu je to dobré, vše co potřebuj mám na hlavní domovské obrazovce.
trần phú
Yyh
Hj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze