Čínské TCL má za sebou českou premiéru. Jaké jsou naše první dojmy z TCL Plex?

25
Čínské TCL má za sebou českou premiéru. Jaké jsou naše první dojmy z TCL Plex?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon je vybaven Snapdragonem 675, 6 GB RAM a 128GB úložištěm
  • Baterii o kapacitě 3 820 mAh lze nabíjet výkonem až 18 W
  • TCL Plex se chlubí speciálním fotoaparátem s pixely o nadstandardní velikosti 2,9 µm

Čínská společnost TCL se řadí mezi renomované výrobce chytrých televizí a navíc drží licenci k telefonům BlackBerry a Alcatel. Vůbec poprvé v historii nyní přichází i se svým vlastním smartphonem s logem TCL, který přináší velký displej s „průstřelem“, dostatek výkonu, ale také trojitý fotoaparát s dvojitým LED přisvícením.

Vyzkoušeli jsme první TCL. Zaujme displejem, funkcemi i cenou

V bílé krabičce najdeme kromě telefonu samotného také skořápkové ochranné pouzdro, jež chrání záda i boky telefonu. Dále je zde uložen kabel typu USB-A/USB-C a 18W nabíjecí adaptér bílé barvy.

TCL Plex má lesklou úpravu zad, na kterých je k vidění také kapacitní čtečka otisků prstů včetně proužku s trojicí fotoaparátů, jež mají po obou stranách přisvětlovací LED diodu. Právě fotoaparáty jsou možná tím úplně nejzajímavějším – kromě 48Mpx snímače o světelnosti f/1.8 se zde nachází také 16Mpx ultraširokoúhlý objektiv s clonou o velikosti f/2.4 a slušným rozsahem 123 stupňů. Největší zajímavostí je speciální snímač o rozlišení 2 megapixelů, který se chlubí nadstandardní velikostí pixelů 2,9 µm. Díky tomu má být TCL Plex schopen vyfotit slušné snímky i ve tmě. My jsme tento snímač krátce otestovali a můžeme potvrdit, že dokáže prosvítit i relativní temno, ačkoliv je zde pochopitelně problém s nižším rozlišením snímače a vyšším šumem. Jak speciální senzor funguje však ještě rozhodně otestujeme a budeme vás o tom informovat v podrobné recenzi.

TCL Plex

Přední straně dominuje 6,53" IPS LCD Full HD+ displej, jenž je zajímavý malým „průstřelem“ v levém horním rohu, v němž se skrývá 24megapixelová selfie kamerka. Pokud si ji zapnete, objeví se kolem výřezu malý vizuální efekt potvrzující její aktivaci podobně, jako je tomu u Galaxy S10. Obrazovka se TCL povedla a i přesto, že nejde o OLED panel, se chlubí živými barvami, slušným jasem, ale i speciálním režimem NXTVISION, který vylepšuje SDR obraz na HDR.

Uvnitř zařízení poté najdeme Snapdragon 675 doplněný o 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. Kapacita baterie 3 820 mAh napovídá, že by měl Plex bez problémů zvládnout jeden pracovní den, přičemž podpora rychlého 18W nabíjení má zajistit 50% nabití za pouhé půl hodiny.

Uvnitř telefonu dále je Android 9 s říjnovými bezpečnostními záplatami. TCL se rozhodl použít takřka čistý Android s nijak agresivní nadstavbou TCL UI, která systém výrazně neupravuje. Z dalších funkcí stojí za zmínku kromě konektivity v podobě Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC a Bluetooth 5.0 také funkce „Super Bluetooth“, díky které lze s telefonem propojit až čtyři další zařízení. V praxi tak můžete mít k jednomu TCL Plex připojena až čtyři sluchátka.

Smartphone nás také příjemně překvapil přítomností 3,5mm jacku, který je na horní straně. Na levém boku se zase nachází speciální dedikované „chytré tlačítko,“ pomocí něhož můžete spustit například Google Asistenta. TCL Plex v nás zanechal veskrze pozitivní první dojmy a přívětivá je také cena, která pro český trh činí 7 990 Kč. Pokud vás ohledně nového TCL Plex cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v komentářích níže.

Technické parametry TCL Plex

Kompletní specifikace
Konstrukce162,2 × 76,6 × 8 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,53" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×17 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 820 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:45 hodin
Dostupnostlistopad 2019, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
Carda
Blbý název blbého mobilu s nudloidním displejem co ze předu vypadá jak Huawei a zezadu jak LG :D nesmím zapomenou i na tu čtečku na zádech vážně stylový :D
Critic
ať jdu na jakékoliv fórum o mobilech, tak jseš tam TY!!! s tvýma kokotskýma názorama. BAN prosím, pro tohle stvoření.
Carda
Blbý název blbého Cardy s debilním nudloidním mozkem co ze předu vypadá jak Carda i zezadu je to zase ten debil Carda :D nesmím zapomenou i na ty nudle na zádech vážně stylový :D Ano prudím na všech fórech protože vám všem závidím ty krásné nové Telefony s 21:9 které já si nemůžu koupit
obr_kokot
co je umeni, udelat dalsi placku ? nemyslim si...nicim neni nijak moc zvlastni, proste takova tuctovka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze