YouTube začne cenzurovat konspirační videa, která spojují 5G s koronavirem

9
YouTube začne cenzurovat konspirační videa, která spojují 5G s koronavirem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V případech, kdy video přiživuje teorii, že za šíření koronaviru mohou 5G sítě, dojde k odstranění
  • Závadná videa ztratí možnost monetizace a nebudou nabízena ve vyhledávání

Zástupci video platformy YouTube pro britský deník The Guardian uvedli, že se v budoucnu více zaměří na konspirační obsah spojující šíření koronaviru s 5G infrastrukturou.

Taková videa údajně nebude možné propagovat a v některých případech, kdy obsah videa dává šíření koronaviru za vinu explicitně 5G sítím, bude docházet přímo k odstranění. Spousta videí rovněž ztratí možnost monetizace a závadný obsah nebude nabízen ve vyhledávání. Na největší video platformě na světě však možná bude ponechán konspirační obsah „na hraně“, ve kterém není explicitně zmiňován koronavirus.

Rozhodnutí bylo nepochybně přijato i s ohledem na nedávný incident ve Velké Británii, kdy se několik vandalů rozhodlo zapálit infrastrukturu mobilních operátorů Vodafone a O2. Paradoxně však není podle BBC stoprocentně jasné, zda se ve vůbec ve všech případech o 5G vysílače jednalo.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
St
Velký bratr v akci. Něco se někomu nelíbí tak se to bude cenzurovat. Tento přístup se mi nelíbí. Správné by mělo, že k tomu "závadnému" videu by se uživateli měli nabídnout jiná videa. Takto se bojím, že jsme na prahu nové éry cenzury.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
No konecne.
Pajda
Že jsou tyhle videa dementní kopy blábolů, o tom asi není třeba pochybovat. Že tomu někdo věří, to je věc jiná. To, že někdo věří všemožným konspiracím v automatický potřebě shazovat a popírat všechno oficiální neznamená, že se s blábolů stane pravda. V tomhle ohledu je to marný a Evropě to jen škodí (v důsledku i popíračům).

Tohle rozhodování za druhý se mi ale taky nelíbí. Že někdo věří kdejakým slintům, to je jeho věc, ale bojkot či cenzura není o moc lepší. Kdo v tomhle už jede, ten si to bude hledat jinde, a cenzura na YT tomu nepomůže. Nelíbí se mi to.
Okoloidúci
V tomto by si EÚ mohla dupnúť a povedať nie. Namiesto cenzúry by mohli založiť nejakú stránku/inštitúciu, ktorá bude takéto dristy vyvraciať faktami a nespochybniteľnými štúdiami (aj keď si myslím, že keď niekto nie je ochotný sa na to pozrieť s iného uhla, tak je s ním diskusia zbytočná resp. sú to len 2 paralelné monológy).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze