YouTube Premium zdražuje. Zatím jen v USA

YouTube Premium zdražuje. Zatím jen v USA
Fotografie: Norwood Themes, unsplash.com
  • Cena vzroste o dva dolary na měsíc
  • Podraží i roční předplatné
  • Českých uživatelů se změna prozatím netýká

YouTube Premium umožňuje sledovat jeden z nejznámějších videoportálů s řadou výhod. Mezi ty nejvýraznější patří omezení reklam, možnost přehrávat hudbu na pozadí (v telefonech) a nově mají předplatitelé přístup ke kvalitnějšímu videu a dalším vylepšením. Jako obvykle platí, že se služba začala nabízet za relativně výhodnou cenu, která však postupem času zákonitě roste.

Jak informuje 9to5google.com, pro americké předplatitele takový okamžik právě nastal. Cena individuálního předplatného YouTube Premium se v USA pro nové i stávající zákazníky zvyšuje o 2 dolary na 13,99 dolarů měsíčně. Částka vyšplhá dokonce na 18,99 dolarů, pokud se přihlašujete k odběru z aplikace YouTube pro iOS.

Naopak ceny rodinných tarifů zůstávají beze změny, u nich se cena zdvihala už loni. Koncem loňského roku došlo k velkému zdražení rodinných tarifů Premium na 22,99 USD měsíčně. Roční předplatné, které bylo zavedeno v lednu 2022, se zvyšuje na 139,99 dolarů, tedy o 20 dolarů více.

Pokud hledáte kalkulačku a chystáte se výše uvedené částky přepočítávat, není to potřeba. Google stanovuje cenu za YouTube Premium individuálně pro různé trhy, ta česká zůstává na 179 korunách měsíčně. Je ale otázkou, kdy k podobnému kroku přistoupí i jinde. Na americkém trhu se s cenou nehýbalo poměrně dlouho – od roku 2018.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze