YouTube se pochlubil více než 100 milióny předplatiteli

YouTube se pochlubil více než 100 milióny předplatiteli
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zmíněné číslo zahrnuje předplatitele YouTube Music a YouTube Premium
  • Počítány jsou však i uživatelé ve zkušebních dobách

Google oznámil, že počet předplatitelů služby YouTube Premium, potažmo YouTube Music, překročil významný milník 100 miliónů. Ačkoliv je to hodně uživatelů, ne všichni jsou platící. Google totiž do této statistiky započítává i uživatele, kteří využívají různých zkušebních programů, jež jsou bezplatné. Takové nabízí nejen samotný Google, například jeden měsíc zdarma, ale také jednotliví výrobci mobilních telefonů. Kupříkladu Samsung ke svým novým mobilům často dává hned několik měsíců bezplatného členství, díky čemuž je výsledné číslo do jisté míry zkresleno.

Na některých trzích nabízí tyto služby Google separátně, v případně České republiky jsou spojené – pokud si zaplatíte YouTube Music, automaticky máte účet Premium a zmizí vám reklamy i v případě přehrávání videí. Poplatek činí 179 Kč, služba tak rozhodně patří k cenově dostupnějším. Prozatím se jí v případě českého trhu vyhýbá i zdražení, které v některých regionech na sklonku loňského roku proběhlo.

Oproti konkurenci si však Google až tak dobře nevede. Jak informuje theverge.com, například Spotify disponuje 226 milióny platícími uživateli, Netflix má 261 miliónu platících uživatelů a Disney+ přes 150 miliónů zákazníků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze