YouTube Music konečně dorazí na Wear OS, ale jen na nejnovější hodinky

YouTube Music konečně dorazí na Wear OS, ale jen na nejnovější hodinky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Aplikace je prozatím dostupná pouze pro nové hodinky s Wear OS 3
  • Je zaměřena na offline poslech

Uvedení nových chytrých hodinek od Samsungu je příslovečnou živou vodou pro platformu Wear OS, která posledních pár let strávila stagnací. Najednou jsme se dočkali nejenom spuštění bezkontaktních plateb, ale hlavně se probudili tvůrci aplikací a začali přidávat nové funkce. Jedná se například o Spotify, které umožní na hodinkách i offline poslech. A nyní se přidává i Google – který překvapivě svoji aplikaci YouTube Music pro chytré hodinky nemá vůbec, tedy prozatím pouze pro konkurenční Apple Watch.

To se však pomalu začíná změnit a Obchod Play začíná nabízet i verzi pro Wear OS, zatím však pouze pro jeho třetí verzi, která je dostupná pouze v novinkách od Samsungu. Ostatní si tak musejí počkat, než jejich výrobce dodá aktualizaci nebo Google rozšíří nabídku i pro starší hodinky.

Funkčnost je zaměřena hlavně na přehrávání offline. Můžete si tak stáhnout vybrané nebo preferované seznamy skladeb, volba Smart Downloads to má udělat automaticky za vás, pokud jsou hodinky na nabíječce. Volba poslouchat on-line prozatím chybí, asi kvůli výdrží baterie nebo malému rozšíření modelů s LTE.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze