Nové hodinky od Samsungu nefungují s iPhony ani s mobily Huawei

2
Nové hodinky od Samsungu nefungují s iPhony ani s mobily Huawei
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Hodinky vyžadují GMS a Play Services
  • Mimo hru tak jsou nejenom iPhony, ale i novější Huawei

Dlouho očekávané chytré hodinky od Samsungu jsou konečně tu a mnoho komentářů se shoduje na tom, že přesně takový impuls platforma Wear OS potřebovala, hlavně pak v otázce hardwarové výbavy. Hlavně tady má Google a jeho výrobci co dohánět, pokud jde o jeho konkurenci v podobě Apple Watch. Možná vás i napadlo, že by nebylo od věci pořídit si je i k iPhonu, i když takové míchání platforem obvykle nedává smysl. Každopádně je dobré vědět, že to podle Samsungu nepůjde.

V podmínkách kompatibility totiž stojí, že telefon musí mít funkční služby Google Mobile Services a Google Play Services. To iPhony samozřejmě nepodporují. Stejně jako novější smartphony Huawei. Tato čínská firma kvůli americkým sankcím nejdříve vyráběla telefony s Androidem, ale bez služeb Googlu. Následně se rozhodla nasadit vlastní systém HarmonyOS.

Kompatibilita nových Galaxy Watch4 (Classic) je tak poměrně omezená, navíc některé jejich nadstavbové funkce budou k dispozici pouze v případě, že k hodinkám připojíte Android s nadstavbou OneUI od Samsungu.

Technické parametry Samsung Galaxy Watch4 44 mm LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce44,4 × 43,3 × 9,8 mm, 30,3 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,36" (450 × 450 px), tvar: kruhový
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetSamsung Exynos W920,
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor361 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostsrpen 2021, 8 999 Kč
Diskuze ke článku
JOHN SNOW
JOHN SNOW
Takže pořád nějaké podrazácké věci . Je super, že Google umožní platby hodinkami ale to že třeba měření EKG a krevního tlaku bude možné jen s mobilním telefonem Samsung je podle mne pěkně na prd. Nenadávám jen na Samsung , stejný poděl dělá i Huawei , třeba možnost vyfotit hodinkami fotku z mobilu lze také jen s mobilem Huawei , což by nebyl problém , když by stále nebyla firma zatížená sankcemi z USA ... Takže je to prostě škoda , že na všem se najde něco, co by člověk rád využil ale bohužel to tak nějak nejde. Samsung výdrž baterie měla dle úniků dosáhnout na týden bez nabíjení ale ve skutečnosti to je maximálně 40 hodin , dle prvních recenzí ...
Tom Novak
Tom Novak
Měření tlaku a EKG lze snadno rozchodit iu na jiném telefonu než Samsung,stačí se řídit návodem na XDA.
Otázka je za jak dlouho toto umožní komunita i na novém OS...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze