Windows Phone Marketplace v nových zemích včetně Slovenska

6

Americký softwarový gigant Microsoft opět rozšiřuje seznam zemí, pro které je nově dostupný on-line obchod Marketplace s aplikacemi, určenými pro jeho mobilní operační systém Windows Phone. Nechybí mezi nimi ani sousední Slovensko.

Čtěte - Windows Phone Marketplace nabízí už přes 60 tisíc aplikací

U nás v České republice existuje možnost stahovat placené aplikace z portálu Marketplace, určeného pro smartohony na platformě Windows Phone od července roku 2011. Tehdy Microsoft o možnost nákupu aplikací rozšířil velice významně, a to do celkem nových 35 zemí, mezi kterými kromě Česka figurovaly takové velmoci, jako je ještě třeba Japonsko, Polsko, Brazílie, Jižní Korea a nebo Rusko.

Naši slovenští sousedi mohou nově nakupovat aplikace třeba na nové Nokii Lumia 800
Tip! Recenze Nokia Lumia 800 – Otevíráme finská okna

Windows Phone je pořád ještě relativně nový systém s velkou budoucností. Také proto Microsoft možnost nákupu aplikací rozšiřuje postupně ve vlnách podle důležitosti a výdělkového potenciálu jednotlivých trhů. V těchto dnech přichází na řadu zatím poslední vlna, kde se nakupování otevírá pro uživatele ve 23 dalších státech. Abecedně je to Bahrajn, Bulharsko, Čína, Kostarika, Chorvatsko, Estonsko, Island, Izrael, Irák, Kazachstán, Lotyšsko, Litva, Rumunsko, Katar, Saúdská Arábie, Slovensko, Slovinsko, Thajsko, Turecko, Spojené arabské emiráty, Ukrajina, Venezuela a Vietnam.

Největším úspěchem pro Microsoft je určitě to, že placený Marketplace dokázal dostat i přes prohlášeně tvrdé komunistické zákony, do Číny, která mu díky více než 1,5 miliardovému obyvatelstvu může přinést milionové zisky. Z našeho hlediska je pak významná podpora portálu na sousedním Slovensku, jelikož jsme velice příbuzné a historicky spjaté národy a spousta Čechů se pohybuje na Slovensku a zase obráceně. Pokud patříte mezi občany Slovenské republiky, či jiného státu z celé nové 23, dejte nám do diskuze vědět, zda vám již nákup aplikací bez problému funguje či nikoliv.

Zdroje: intomobile.com, windowsteamblog.com

Diskuze ke článku
Brano
Chcel by som sa spytat, co je treba pre zmenu urobit... ci staci zmenit account v live konte, alebo bude treba aj factory reset... nevie niekto pomoct? Dikyyy :)
Brano
Aj ked som si vsetko nastavil na Slovencinu, tak stale pri registracii karty mi to hadze Cesku republiku bez moznosti zmeny :(
Michal
Keby som sa mohol opýtať, tak já mám podobný problém. Na windows live účte aj v mobile, proste všade mám už nadstavené Slovensko, ale vždy keď sa snažím spustiť marketplace, tak mi to iba vypíše, že nie je podporovaný v mojej krajine. Je to tým, že ešte stále nebol spustený alebo si musím resetnúť mobil, aby sa tieto zmeny poriadne uložili ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze