Windows Phone Marketplace nabízí už přes 60 tisíc aplikací

3

Microsoftu se s jeho obchodem Marketplace, určeným pro jeho mobilní operační systém Windows Phone v poslední době začíná celkem dařit. Uživatelé na něm mohou nalézt už přes 60 tisíc různých aplikací. Tohoto numera navíc dosáhl v celkem krátkém čase.

Tip! Novinky u Windows Phone: Tango za dveřmi, Apollo na podzim

Ani ne před necelým měsícem americký gigant Microsoft oznámil, že na svém obchodu s mobilními aplikacemi již dosáhl počtu 50 000 registrovaných aplikací. Nyní, podle nejnovějších statistik, přesně 24 dní po té se jich tam už nachází o úcty hodných 10 000 víc. Celkově byla do obchodu celá třetina všech aplikací přidána během posledních 90 dní, což pro Microsoft rozhodně není špatné skóre, a potvrzuje to jen vzrůstající zájem o jeho stále ještě relativně mladou a neokoukanou mobilní platformu.

Na Marketplace přibývají aplikace jako houby po dešti také s velkou zásluhou Nokie
Čtěte také - Video: první pohled na Nokia Lumia 710 a 800 a jejich srovnání

Další dobrou zprávou je, že nová deseti tisícovka aplikací na Marketplace není povětšinou jen spam nebo smetí, jako je tomu bohužel například u Androidu. Stále častěji se naopak jedná o velice povedené a propracované prográmky s velkou odezvou u uživatelů. Nadále budeme sledovat, jak se bude Marketplace vyvíjet, a o další desetitisícovce vás budeme informovat. Za jak dlouho si myslíte, že jí Microsoft třeba i díky novým, nadějným Nokiím řady Lumia s Windows Phone 7.5 dosáhne?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
pudl
v tom marketě je kdejaký nepoužitelný nesmysl, ale smysluplné aplikace zdarma např. něco jako file manager není, ukazatel spotřeby baterie, a mnoho jiných. A to už nemluvím o možnostech změny témat atd.
xsarahdi
Dá sa už konečne vrátiť už zakúpená aplikácia do určitej doby od zakúpenia??? Nie všetky programy majú Lite alebo free verziu na vyskúšanie.
V tom je Anroid Market nenahraditeľný...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze