Placené aplikace z Windows Phone Marketplace konečně i v ČR

Microsoft skoro o dvojnásobek rozšiřuje seznam zemí, ze kterých mohou majitelé komunikátorů s Windows Phone 7 stahovat placené aplikace. Tuzemští fandové značky můžou začít slavit. Česká republika totiž v jejich seznamu totiž také nechybí.

Windows Phone 7 logo

Tip: přečtěte si také článek - Windows Phone 7 Marketplace dosáhl více než 10 000 aplikací

Ještě před několika dny jste jako majitelé telefonu s operačním systémem Windows Phone 7 měli celkem smůlu. Na obchodě Marketplace (obdoba Apple App store nebo Android Market) jste totiž mohli stahovat a instalovat pouze aplikace s přídomkem "free", kterých kvůli pravidlům a politice Microsoftu v případě WP7 bylo dostupno velmi malé množství. Pokud jste chtěli stahovat i placené aplikace, bylo nutno nastavit jako domovskou zemi některou z podporovaných zemí, což však přinášelo jiné problémy při používání telefonu.

Windows Phone Marketplace

Stejnou situaci si jistě pamatují také bývali či stále ještě současní čeští majitelé smartphonů s již historickou platformou Windows Mobile, která Windows Phone předcházela. Placené aplikace jim rovněž léta nebyly dopřány a vlastně se jich nakonec ani nikdy nedočkali. Naštěstí to Microsoft myslí s Windows Phone vážně a rozšiřuje seznam zemí, kde je nakupování placených aplikací umožněno.

Snímky z recenzí některých telefonů s Windows Phone 7, jejichž majitelé nově mohou aplikace i nakupovat
Tip: přečtěte si také naší zajímavou recenzi - Recenze Samsung Omnia 7: recenze WP7 se Super AMOLEDem

Dříve šlo nakupovat pouze v těchto zemích: Austrálie, Rakousko, Belgie, Kanada, Francie, Německo, Hong Kong, Irsko, Itálie, Mexiko, Nový Zéland, Singapur, Španělsko, Švýcarsko, UK, Spojené státy americké.

A nově lze nakupovat také v těchto zemích: Brazílie, Chile, Kolumbie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Řecko, Maďarsko, Indie, Japonsko, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Jižní Afrika, Jižní Korea, Švédsko, Tchaj-wan. Celkem mluvíme o 35 zemích, ve kterých lze koupit aplikace na telefon s WP7. Microsoft do konce roku deklaruje ještě dalších několik zemí. Má ale co dohánět, protože například Nokia se svým Ovi Storem čítá více než 100 podporovaných zemí a Google s Android Marketem a Apple s Appstorem jsou na tom podobně.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze