Skype v Beta verzi nově také pro Windows Phone (video)

1

Microsoft uvádí betaverzi oblíbeného komunikačního IM programu Skype také pro majitele chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone. Splácí tak po relativně dlouhé době velký dluh, který mu celá řada fanoušků vyčítala.

Tip! zkuste také Skype ve verzi pro Android, iPhone a nebo pro Nokie se Symbianem

Skype, populární program určený pro chatování, volání a videotelefonii dnes pravidelně využívají desítky milionů lidí po celém světě, a to na mnoha různých platformách včetně počítačů - tedy Windows, Mac, Linux, chytrých mobilních telefonů - tedy Android, iOS a Symbian. Existuje také verze speciálně optimalizovaná pro moderní chytré televize. Tento seznam je sice dost široký, ale až do nedávna v něm chyběla jedna velice perspektivní platforma, kterou je samozřejmě Windows Phone.

Skype je konečně dostupný také pro telefony s Windows Phone
Tip! Recenze Samsung Omnia W – Je tohle zabiják Lumií?

O uvedení Skypu právě pro tento systém odborná média i uživatelé spekulují prakticky již od května loňského roku, kdy Microsoft oficiálně oznámil koupi programu za 8,5 miliardy dolarů od amerického internetového obchodního giganta eBay. Nyní tedy konečně přichází první veřejná Beta verze Skypu ke stažení pro Windows Phone s tím, že finální odladěné verze bychom se měli dočkat někdy v průběhu dubna.

Prostředí aplikace Skype Beta pro Windows Phone

Skype pro Windows Phone podporuje většinu oblíbených funkcí, které znají uživatelé z jiných platforem. Můžete tedy chatovat, volat si s přáteli přes VoIP, a nebo se s nimi spojit i obrazově pomocí webkamerky (pokud jí daný telefon disponuje). To vše samozřejmě zcela zdarma, tedy samozřejmě pokud využíváte Wi-Fi. Při využití tohoto druhu připojení je prý hovor také výrazně kvalitnější. Všechny výše uvedené funkce ale fungují i při připojení skrze mobilní sítě 3G. Můžete také provádět volání či psát SMS zprávy pomocí placené služby Skype kredit. K dispozici jsou samozřejmě také funkce jako správa uživatelského účtu či oblíbený skupinový chat.

Oficiální video

Vše je akorát zabaleno do poněkud jednoduššího rozhraní přesně v duchu designového stylu Metro, a vůbec je z něj na sto honů cítit filozofie celého systému Windows Phone. Bohužel Beta verze aplikace zatím umí pouze angličtinu, nicméně vydání ostatních jazykových mutací včetně té české je jen otázkou času. Aplikaci si můžete stáhnout kliknutím na odkaz níže, a nebo pomocí naskenování přiloženého QR kódu příslušnou aplikací. K tomu, aby vám Skype na vašem zařízení fungoval je potřeba mít v něm nainstalovanou nejnovější verzi operačního systému Windows Phone 7.5. Jestli tuto verzi opravdu máte zjistíte v nastavení v položce o telefonu.

Skype Beta by měl bez problémů fungovat na těchto zařízeních

  • Nokia Lumia 800
  • Nokia Lumia 710
  • HTC Titan
  • HTC Radar
  • Samsung Focus S
  • Samsung Focus Flash

Pokud ovládáte angličtinu, tak své pozitivní dojmy, doplňující otázky nebo popřípadě nedostatky, které jste při používání programu objevili směřujte na stránky podpory Skype a nebo na Twitter profil @Skype. Své dojmy z aplikace rovněž nám můžete sdělit také v diskuzi pod článkem.

Skype Beta pro Windows Phone 7.5 a vyšší si můžete zdarma stáhnout na Marketplace

Zdroje: blogs.skype.com

Diskuze ke článku
petr
Zdravim vas.Mam mensi problem.Skype sem nainstaloval do samsungu omnia w ktery podporuje windows phone 7.5 mango.Vsechno vypada ze jede aji spojeni jede ale nemuzu se spojit se vsemy kontakty co mam v mobilu.Nevite jak to udelat?Dekuji predem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze