Windows Phone 7 NoDo aktualizace: přehled změn a novinek

1

Microsoft s menším zpožděním vypustil do světa očekávanou aktualizaci, která přináší důležitou novinku v podobě funkce Copy&Paste. Novinek a vylepšení je nakonec více, než jsme čekali. Co vše obsahuje?

Nová aktualizace pod označením NoDo přichází s podstatnou funkcí Copy&Paste. Tato funkce v operačním systému Windows Phone 7 citelně chyběla již od začátku. Microsoft dříve avizoval, které novinky a vylepšení lze čekat v této aktualizaci. Překvapením je nakonec, že novinek je podstatně více, než jsme očekávali.

Windows Phone 7

Mezi další novinky a vylepšení patří zlepšení stability samotného zařízení, podstatný nárůst výkonu včetně zrychlení reakcí takřka ve všech oblastech, zlepšení stability v oblasti Bluetooth, Marketplace, fotoaparátu, synchronizaci i v e-mailovém klientu. Aktualizace je již nyní ke stažení prozatím pro zařízení výrobce HTC. Aktualizaci lze stahovat skrze program Zune, přičemž doporučujeme nejaktuálnější verzi 4.7.1404.0.

Přehled změn a novinek

Windows Phone NoDo

Aplikace a Hry

Aplikace a hry nyní nabíhají rychleji, to samé platí i o jejich ukončení, či následnému probuzení. Marketplace nově umožňuje přesnější vyhledávání aplikací a her napříč celým spektrem nabízeného sortimentu i filtraci podle jednotlivých kategorií.

Marketplace

V Marketplace byla zlepšena stabilita při samotném stahování obsahu, kdy docházelo k výpadkům nebo přerušení stahování.

Bezdrátové sítě Wi-Fi

Další změny nalezneme v bezdrátových sítích Wi-Fi. V nabídce nastavení nalezneme informace o adrese MAC. Dále pak došlo k odstranění limitu maximální počtu bezdrátových sítí.

Outlook

V Outlooku došlo k menším úpravám týkajících se zobrazování příloh, poslaných v e-mailech ze zařízení Apple iPhone.

Multimediální zprávy MMS

Změny se odehrály také v oblasti multimediálních zpráv MMS, Problémy s jejich přijmutím se týkaly především uživatelů s aktivovaným pin kódem na svém zařízení.

Synchronizace s Facebookem

Zlepšení stability se dotklo i synchronizace telefonního seznamu s klientem sociální sítě Facebook.

Fotoaparát

Při přecházení mezi jednotlivými režimy fotoaparátu a videokamery došlo ke zlepšení stability a samotné odezvy.

Bluetooth

Při Bluetooth sadě handsfree již nyní nedochází při přijetí hovoru k úplnému přerušení přehrávání hudby nebo videa. Samotný poslech/sledování se pozastaví a následně je po ukončení hovoru možno pokračovat v přehrávání v místě, kde bylo přehrávání přerušeno.

Další zpozorované změny a novinky

Někteří uživatelé reportují i mírné zlepšení kvality fotek z fotoaparátu, především se jedná o zařízení HTC. Jednotliví výrobci totiž do updatu operačního systému přidali i drobná vylepšení, týkající se specifických zařízení.

Tipy na zajímavá zařízení s Windows Phone 7

Samsung Omnia 7

Samsung I8700 Omnia 7

HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart

Čtěte: Recenze Samsung Omnia 7: recenze WP7 se Super AMOLEDem

HTC 7 Pro

HTC 7 Pro

Čtěte: Recenze HTC 7 Pro: recenze elegána s pohodlnou klávesnicí

HTC HD 7

HTC HD7

Čtěte: Recenze HTC HD7 – Vlajková loď s novými okny

Zdroje: smartmania.mobilmania.cz, gsmarena.com, theunwired.net, techtree.com