HTC 7 Pro: recenze elegána s pohodlnou klávesnicí
recenze

HTC 7 Pro: recenze elegána s pohodlnou klávesnicí

8

Čtyřlístek modelů HTC s operačním systémem Windows Phone 7 prozatím uzavírá typ 7 Pro. Výbavou se již tradičně neliší, ovšem nabízí velmi precizně zpracovanou a výsuvnou QWERTY klávesnici. Bude to v kombinaci s 1GHz procesorem a 5 Mpx fotoaparátem stačit na úspěch?

HTC 7 Pro - oficiální fotografie

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů HTC se do nového operačního systému Windwos Phone 7 pustil opravdu ve velkém. Ačkoliv jsou všechny jeho 4 modely ve většině parametrů zcela shodné, lze je rozdělit do čtyř směrů. 7 Trophy tvoří jakýsi základ, zatímco jeho protipólem je model HD7. Fotografické nadšence by měl uspokojit 7 Mozart. Vášnivé pisálky pak dnes testovaný 7 Pro, který nabídne velkou QWERTY klávesnici a vyklápění ve stylu Nokií N97 a N97 mini.

Technické parametry HTC 7 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce117,5 × 59 × 15,5 mm, 185 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,6" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 QSD8250, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 448 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2011, 11 800 Kč

HTC 7 Pro – videopohled

Design a konstrukce: černo-stříbrná cihla

Nijak výrazně se nelišící design telefonu od ostatních na trhu zřejmě už nikoho nepřekvapí. Barevné ladění je opět do černo-stříbrné. Přední strana je díky displeji náchylná k otiskům prstů. Předně ji ovšem zmiňuji z jiného důvodu. Pod a nad displejem naleznete jakési průduchy, které se tváří jako dvojice reproduktorů. Prvotní radost ze stereo efektu je však pohřbena velmi brzy. Reproduktor se totiž nachází jen nad displejem a slouží tradičně jen k hovorům. Pod mřížkou pod displejem nic není.

Jakmile telefon poprvé uchopíte, překvapí vás rozměry a zejména hmotnost. Zatímco hodnoty rozměrů 117,5 x 59 x 15,5 milimetrů jsou akceptovatelné s ohledem na přítomnost klávesnice, hmotnost 185 gramů už opravdu pocítíte. Vysoká hodnota je bohužel daň za použité materiály a klávesnici.

S přední stranou jsem vás již seznámil výše a přejdu tedy k bokům. Na levém se nachází nekrytý konektor microUSB a nad ním pak pohodlná kolébková klávesa regulující hlasitost. Horní strana poskytla útočiště 3,5 mm jack konektoru a klávese k vypnutí či odemknutí telefonu. Ta šikovně vystupuje a snadno ji nahmatáte. Potěší, že i přes výsuvnou konstrukci se nezapomnělo na spoušť fotoaparátu na pravé straně.

Zadní strana je již tradičně řešena zajímavým způsobem. Opět se jedná o měkčený plast a kovový kryt baterie. Na něm svítí pochromované logo výrobce. Chvilku možná budete tápat, jak se k baterii dostat. Vězte, že šroubek v dolní části k otevření krytu baterie nevede. Nejprve je nutné otevřít klávesnici, která poodkryje místo, kde nehtem kryt vyloupnete ven. Nad krytem se nachází čočka fotoaparátu a hlasitý reproduktor. Bohužel tato část nesmyslně vystupuje nad okolní povrch a je velmi náchylná k poškrábání.

U jakkoli výsuvných telefonů se vždy hojně debatuje nad kvalitou zpracování. Hodnocení samotné klávesnice si ponechám do příslušné části. Telefon jako celek působí odolným dojmem. Zadní kryt sedí na svém místě jako přikovaný. Pokud však chytnete horní část telefonu, objevíte možná až příliš velkou vůli do stran. Přístroj za více než 10 tisíc korun by mohl mít uchycení výsuvné části přeci jen řešené lépe.

Baterie a výdrž: jasná jednička

Ze všech čtyř HTC s Windows Phone 7 dostal model 7 Pro nejsilnější baterii. Chlubí se Li-Ion akumulátorem s kapacitou 1500 mAh. Bez sebemenších problémů se i při náročnějším používání dostanete na více jak dva dny. Při testování jsem běžně dobíjel až po třech dnech a to telefon rozhodně jen neležel na redakčním stole. Pokud byste chtěli zůstat jen na příjmu, vězte, že i pět dní by HTC 7 Pro měl zvládnout.

Zvuk: slušný průměr

Telefony HTC se již stačily nechvalně proslavit svým občas přímo otřesným hudebním výstupem. S příchodem Windows Phone 7 se však zřejmě blýská na lepší časy a zatím všechny modely od HTC hrají velmi slušně. Kvalitu reprodukce jsme si pochvalovali již u modelu HD7 a poměrně spokojeni jsme i u dnes testovaného kousku. Za vše může aplikace Sound Enhancer, která se zvukem dokáže divy. Připravena je spousta přednastavených ekvalizérů, ze kterých si vybere každý. Výsledek je poté kvalitní jak z hlasitého reproduktoru, tak ze sluchátek. HTC sice stále ztrácí například na iPhone, některé Nokie či Sony Ericssony, nicméně jde o výrazný posun kupředu.

Klávesnice: dechberoucí zážitek

Snad každému učaruje klávesnice. Začnu výsuvným mechanismem. Nejde sice o nic nového, co bychom ještě nikdy neviděli, ovšem vysouvání stále působí velmi efektně. Zatlačíte na levou stranu, horní díl se posune do strany a pružina se již postará o přechod do finální polohy, tedy povysunutí a naklopení displeje směrem k vám. V otevřené poloze telefon stabilně stojí a horní díl nemá žádnou vůli. Podotýkám v otevřeném stavu, neboť v zavřeném, jak jsem se již zmínil, zcela pevně nesedí. O něco horší je to se zavíráním, protože už žádná pružina nepomůže. Nejprve je nutné sklopit displej do rovné polohy a poté horní díl zatlačit nazpět. Pokud však zatlačíte jen trochu nepřesně, horní díl drhne o klávesnici a zavírání není příliš pohodlné. Opět si s tím HTC mohlo dát více práce.

na drobné nedodělky u mechanismu dá rychle zapnout samotná klávesnice, doslova si užívající velkorysého prostoru. Těšit se můžete na pětiřadou klávesnici, na které nechybí samostatná řada s čísly, speciální znaky a dokonce ani směrové šipky. Na mobilním telefonu jsme se nezvykle setkali také s indikačními diodami. Ty signalizují zapnutý Shift či klávesu Fn. Psaní je nepopsatelně pohodlné. Jednotlivé klávesy jsou dostatečně velké a mají takřka ideální zdvih. S trochou nadsázky vám HTC 7 Pro v nouzi nahradí i netbook. Bez problémů si napíšete do Wordu, co potřebujete. 7 pro tak lze pasovat do role telefon s jednou z nejpohodlnějších klávesnic na trhu vůbec.

Displej a ovládání: obojí na jedna

HTC nyní osazuje své špičkové modely displejem Super LCD od společnosti Sony. Údajně má tento typ displeje mít stejné vlastnosti jako Super AMOLED, ovšem s věrnějším podáním barev. Výsledek je ovšem takový, že na první pohled vám Super AMOLED přijde přeci jen lepší. Ovšem asi nikdo z nás nebude displeje každý den srovnávat a i se Super LCD budete nadmíru spokojeni.

Úhlopříčka displeje činí 3,6 palce s rozlišením WVGA, tedy 800 x 480. Tato kombinace zaručuje opravdu jemný displej a krásnou podívanou zužitkovatelnou například při sledování filmů. Přetáčení displeje má na starosti vestavěný akcelerometr. Zamrzí však, že se nedokáže do landscape modu přetočit vše. Právě u modelu 7 Pro s klávesnicí by se to velmi hodilo. Pohotovostní obrazovka či celé menu budete mít stále jen na výšku. Doufejme, že to vyřeší novější firmware. Jako další senzory jsou zde ještě senzor přiblížení, senzor okolního světla a také elektronický kompas.

Displej je dotykový, kapacitní a jeho citlivost je perfektní. Většinu povelů budete provádět právě skrze displej, ty ostatní zbudou na 3 senzorová tlačítka pod displejem. První tlačítko zastává funkci Zpět, zatímco prostřední vás pošle na domovskou obrazovku. Poslední tlačítko s lupou vám otevře prohlížeč na stránce vyhledávače Bing, případně začne vyhledávat v určité aplikaci.

Operační systém: zatím ještě stále striktně

Minimální hardwarová výbava byla předem určena samotným Microsoftem. To je onen důvod, proč mají všechny současné telefon s Windows Phone 1GHz procesor. Paradoxně má však HTC 7 Pro menší paměť RAM, než jeho kolegové. Namísto 576 MB se budete muset spokojit jen 448 MB paměti RAM. Na používání to však není znát, neboť je většina aplikací dobře odladěna a multitasking Windows Phone 7 stejně neovládá. Vnitřní paměť činí 8GB, což ovšem u telefonu s cenovkou 11 tisíc není zrovna mnoho. Navíc máte k dispozici jen něco málo přes 6GB a paměť kartou nelze rozšířit! Mimochodem, samotná paměť je na paměťové kartě. Slot ale kvůli pravidlům Microsoftu není přístupný a paměť si nijak nezvětšíte.

Už mnohokrát jsme všichni slyšeli, že nové WP7 se ze všeho nejvíc podobají iPhonu v jeho začátcích. Rozhodně ne designově, tam jdou WP7 vlastní cestou, ale týká se to spíše možností operačního systému. Všichni první verzi iPhone OS zazlívali, že neumí Copy&Paste, že nezvládá multitasking. Přesně tři roky po něm však přišla Windows Phone 7 a přinesla to samé. Zatímco iOS se za tři roky zbavil většiny svých neduhů, WP7 čeká ještě dlouhá cesta, aby vychytala všechny drobnosti, které zatím tento OS opravdu kazí. Zejména nemožnost nechat na pozadí cokoliv spuštěného je v dnešní době, řekl bych, fatální chybou.

U iPhonu se WP7 inspirovala ještě v jedné věci – v omezenosti. Veškeré aplikace můžete instalovat jedině přes MarketPlace. Ten sice přichází s neotřelým a oku lahodícím způsobem zobrazení, nicméně myslím si, že většina uživatelů by upřednostnila spíše přehlednost. Vyhledávání dle sekcí se již Windows Phone 7 naštěstí posledním updatem naučila. Dalším šokem je ale chybějící Mass Storage. Pokud hodláte do telefonu cokoliv z počítače zkopírovat, je nutné mít v počítači nainstalovaný program Zune. Na domácím PC to není problém, ovšem instalovat tento program všem kamarádům jen proto, že jim chcete přetáhnout například fotografie, je poměrně obtěžující. Nevýhody ovšem ještě nekončí. Pomocí programu Zune si do telefonu nahrajete jen a pouze obrázky, hudbu či video. Na ostatní soubory zapomeňte. Čím mě však Zune znechutil definitivně je jeho pomalost. Nejde o běh programu, ale nýbrž o rychlost přesunu souborů. Jeden díl seriálu o velikosti 200 MB se do telefonu kopíruje téměř 10 minut! Pokud tak hodláte zaplnit telefon vaší oblíbenou hudbou, vezměte si raději den volna.

Uživatelské prostředí: už chceme aktualizaci

Design uživatelského prostředí je již všeobecně známý. Celý stojí na tzv. dlaždicích. Každá dlaždice představuje buď jednu konkrétní aplikaci, nebo tzv. hub. Domovská obrazovka je tvořena samými dlaždicemi, které představují prakticky widgety. Každá totiž umí zobrazit například počet nových zpráv, změnu statusu přítele, položku v kalendáři a tak podobně. Svým způsobem se snaží nahradit klasickou pohotovostní obrazovku a dá se říct, že to není vůbec špatné.

Ukázka prostředí Windows Phone 7

Huby jsou speciální aplikace, které do sebe integrují nejrůznější funkce a je jich standardně celkem šest. Najdeme zde hub People, který integruje kontakty a sociální služby. Vidíte tak nejen adresář, ale také například aktualizace stavů na Facebooku. Dále je tu hub Xbox Live, který zobrazuje veškeré hry a dokáže spolupracovat s vaším herním účtem pro klasickou konzoli Xbox. Jako další je tu hub Picture. Ten integruje veškeré obrázky a fotky v zařízení a dokáže zobrazit také fotografie ze sociálních sítí, například z Facebooku.

V řadě již čtvrtým je hub Zune. V tomto hubu se integrují veškeré multimediální soubory jako je hudba nebo videa a ukládají se tam i náhledy videí, které jste shlédli na YouTube. V tomto hubu se dostanete k samotnému přehrávači a je přítomno i FM rádio. Pátým hubem je MarketPlace, což je klasický obchod s aplikacemi, kde můžete zakoupit také hudbu. Jako poslední ze standardních hubů je zde kancelářský balík Microsoft Office. Zde můžete pracovat s poznámkami, dokumenty ve Wordu, Excelu nebo PowerPoint a můžete je sdílet pomocí funkce SharePoint. Podporovány jsou i užitečné poznámkové bloky Microsoft Office OneNote.

Ukázka HTC hubu na modelu HD7

HTC však připravilo ještě jeden, vlastní hub. Ten se jmenuje, jak jinak než HTC Hub a je to jakási obdoba prostředí HTC Sense, jak jej známe z Windows Mobile nebo z Andoridu. Nalezneme zde počasí, poznámky, přehled akciového trhu nebo známou hru z dětství – má mě rád, nemá mě rád. Vše je zabaleno do kabátku tak bohatého na grafické přechody, animace a 3D efekty, až to člověku vyráží dech. Ovšem to vše je na úkor použitelnosti. Animace zbytečně zdržují, spuštění samotného hubu trvá, vinou různých animací, více než šest sekund, stejně tak i na ostatní prvky si vždy několik vteřin počkáte. Právě toto zdržování způsobilo, že jsem hub spouštěl pouze v případě, že jsem se chtěl pokochat hezkými animacemi. Celkově jsou však aplikace od HTC užitečné a mimo zmíněných ještě v zařízení nalezneme převodník jednotek, editor fotografií nebo aplikaci, ktierá ztlumí zvonění po tom, co telefon vezmeme do ruky. Prostředí hubu HTC Hub si můžete prohlédnout na videu níže.

Fotoaparát: předem daný standard

Zřejmě nepsaným standardem fotoaparátu pro telefon s operačním systémem Windows Phone 7 je rozlišení 5 megapixelů. Stejně tak aplikace je stále stejná, co se týká nastavení. Maximálně přibude boční nastavení blesku, má-li jej daný model. HTC 7 Pro dostalo právě 5 Mpx snímač, kterému sekunduje LED dioda. Výsledné snímky jsou průměrné. Potěší barevné podání, méně už celková ostrost, na které by rozhodně chtělo zapracovat. Fotografovat interiéry nebo snad přímo ve tmě nemá smysl. Malá LED dioda nemá šanci snímanou scénu osvítit.

Ukázky fotografií


Fotoaparát dále dokáže nahrávat video v rozlišení HD 720p. Kvalita je na vysoké úrovni, potěší plynulost 30 snímků za vteřinu i kontinuální zaostřování.

Multimediální funkce: Market stále spíše uzavřen

Začnu opět klasicky. Spolehlivě vás telefon zabaví přehráváním hudby či filmů. Pro tyto účely je připraven takřka perfektně. Nebýt velmi krkolomného nahrávání souborů do telefonu. Přehrávač je jeden společný a kromě pozastavení či přeskočení na další skladbu nenabízí žádné hlubší nastavení. K němu vede cesta přes hlavní menu k položce Sound Enhancer. Nechybí také FM rádio, které potřebuje pro svou funkci připojená sluchátka. FM rádio podporuje také RDS a jednotlivé stanice si můžete uložit do oblíbených.

O další zábavu se postarají hry. Díky velmi výkonnému hardwaru si můžete zahrát i kvalitní 3D tituly. Kupodivu běží lépe, než třeba na modelu 7 Trophy a hraní například závodní série Need For Speed je skutečnou lahůdkou. Stejně tak ale na Marketplace naleznete mnohem jednoduší hry. Poměrně zábavné je například střílení kačen.

detaily hudebního přehrávače a Market

Jednu z hlavních rolí hrají samotné aplikace. Ty můžete zatím do telefonu dostat pouze přes MarketPlace. Bohužel MarketPlace není úplně dokonalý. Je sice hezký a celkem přehledný, ale bezplatných aplikací je skutečně poskrovnu. Je to také způsobeno samotným Microsoftem, který zavedl pravidlo, že každý vývojář může nabízet maximálně 5 bezplatných aplikací. Pro používání MarketPlace je nutné mít Windows Live ID a pokud vyplníte zemi jako USA nebo UK, budete mít k MarketPlace přístup. U nás totiž zatím podporovaný není.

Telefonní seznam

Samotný adresář je integrovaný do hubu People. V něm můžete vyhledávat buď postupným psaním, nebo se vám ukáže kompletní abeceda přec celý displej a vy si zvolíte písmeno, kde chcete hledat. Ke každému kontaktu si můžete přidat několik detailů včetně podrobností, jako jsou děti, titul, narozeniny a podobně a můžete jej také zařadit do konkrétního seznamu kontaktů. To znamená, že pokud si integrujete do zařízení adresář z Gmailu, můžete přidat nový kontakt buď do Google adresáře, nebo přímo do adresáře telefonu. Ten se automaticky synchronizuje s Windows Live. Ke každému kontaktu se také přiřadí automaticky detaily ze sociálních sítí, takže u nich vidíte aktuální stav na Facebooku, email, adresu a podobně nebo můžete rovnou z adresáře něco napsat na přítelovu zeď. Propojení se sociálními sítěmi je opravdu skvělé, ovšem konkurence je na tom podobně.

Zprávy: klávesnice bere vše

HTC 7 Pro nabízí, stejně jako ostatní modely na Windows Phone 7, dvě softwarové klávesnice. V režimu na výšku je to malá QWERTY klávesnice, která je v podstatě nepoužitelná. To by samo o sobě ani tak nevadilo, je tu přeci ještě landscape mód. Po přetočení však zjistíme, že klávesnice je opět malá a naprosto mrhá velikostí displeje. Nejlépe to demonstrují obrázky displejů. Model 7 Pro se však chlubí velmi pohodlnou hardwarovou QWERTY klávesnicí a proto s ním psaní dlouhých textů není nejmenší problém.

Práce se zprávami je bezproblémová. Zobrazují se ve stylu konverzací. Ke každé SMS můžete přidat přílohu a tím se automaticky změní na MMS. Můžete si také nechat zasílat doručenky.

WP7 umožňují také pohodlnou správu emailů. Snadné nastavení lze využít pro Windows Live, Yahoo! nebo Google. Dále si můžete přidat jakýkoliv IMAP nebo POP emailový účet. IMAP zvládá i práci se složkami. Vzhledem je emailová aplikace stejná, jako aplikace pro SMS/MMS. Každý účet je reprezentován vlastní dlaždicí, kde se vám zobrazuje aktuální počet nepřečtených emailů. Totéž platí pro zprávy SMS/MMS.

V základní softwarové nabídce ovšem nenaleznete například Facebook a je ho nutné, pokud potřebujete, stáhnout z Marketplace. Samotná aplikace je velmi hezky graficky zpracovaná. Bohužel také doplácí na jednoduché ovládání a občas budete tápat, jak se vrátit na úplný začátek aplikace.

Organizační funkce

WP7 nabídne také kalendář. Praktičnost a přehlednost však trochu pokulhává. Chybí například zobrazení týdne. Den, měsíc a agenda naštěstí nechybí. Jednotlivé kalendáře jsou barevně odděleny. Nevýhodou však je, že se na dlaždici kalendáře zobrazují pouze události konkrétního dne. Jestliže máte dnes volno, zítřejší událost se vám na dlaždici nezobrazí.

kalendář, budík, kalkulačka

Jestli za něco musím Windows Phone 7 skutečně pochválit, tak je to jednoduchost ovládání a kancelářský balík. Microsoft Office má připraven svůj vlastní hub a dokáže skvěle pracovat s tabulkami Excel a dokumenty Word. Přítomny jsou také poznámky OneNote, přičemž veškeré soubory jsou opět reprezentovány známými dlaždicemi. Dokumenty můžete také sdílet pomocí funkce SharePoint mezi různými zařízeními. Dokument se uloží na server a má k němu přístup kdokoli, komu to povolíte.

Datové funkce: chybí Flash

Je jasné, že k plnohodnotnému využití moderních operačních systémů je třeba plnohodnotné připojení k internetu 24 hodin denně. U Windows Phone 7 tomu není jinak a tak se k internetu můžeme připojit nejen přes Wi-Fi s podporou protokolů 802.11 b/g/n, ale také přes GSM nebo 3G. V GSM dokáže HD7 komunikovat ve frekvencích 850, 900, 1800 a 1900 MHz, GPRS a EDGE je přítomno ve třídě 32, což znamená, že download může být až 296 kbps. V sítích 3G dokáže Mozart pracovat na frekvencích 900, 1700 a 2100 MHz. Rychlost HSDPA je až 7,2 Mbps, HSUPA pak dokáže posílat data až rychlostí 2 Mbps. Nechybí ani A-GPS nebo Bluetooth ve verzi 2.1. S počítačem, respektive se Zune, můžete HD7 připojit pomocí microUSB konektoru.

webový prohlížeč Internet Explorer

WP7 nabízí také celkem slušný internetový prohlížeč. Umožňuje prohlížet stránky ve více oknech najednou a zobrazuje kompletní obsah stránek. Bohužel se však nedá označit za zcela vydařený, neboť má několik nemalých chyb. Zaprvé je to absence Flash. HTC 7 Pro se naučil, díky přítomnosti klávesnice, zadávat adresu i v režimu na šířku. Důležité plus oproti stájovým kolegům. Ovšem dalším mínusem je samotné zobrazovací jádro prohlížeče. Je totiž stejné, jako u stolní verze Internet Explorer 7, a to znamená, že úspěšně ignoruje veškerá zavedená pravidla CSS. Je tak velmi pravděpodobné, že spousta stránek se nebude zobrazovat korektně, stejně jako na stolním IE. Výhodou tak alespoň je rychlost prohlížení stránek. Ve výbavě nechybí také jednoduchá mapová aplikace využívající mapy Bing, která je však v ČR reálně nepoužitelná a poměrně nekvalitní, neobsahuje totiž prakticky žádné funkce, natož navigaci.

Závěrečné zhodnocení: nejlepší volba

Pokud jste našimi pravidelnými čtenáři, jistě víte, že telefony s operačním systémem Windows Phone 7 zatím příliš nedoporučujeme. Důvodů je hned několik. Systém stále trpí mnoha dětskými nemocemi a jeho využití je tak do jisté míry omezeno. Totéž platí i pro dnes testovaný model. Ovšem HTC 7 Pro drží v rukou velmi silný trumf, kterým je hardwarová QWERTY klávesnice. Navíc klávesnice, která se řadí mezi nejpohodlnější na mobilních telefonech. K dobru modelu 7 Pro hovoří i cena, která se prakticky neliší od bratříčků se stejným systémem.

S nástupem HTC 7 Pro na trh se zkompletovala nabídka telefonů s různými operačními systémy a plnohodnotnou klávesnicí. Konkurentem na Androidu je stájový kolega Desire Z a nový Symbian zastoupí již velmi brzy Nokia E7. Pokud vám tedy nevyhovují zaběhlejší systémy, můžete zkusit HTC 7 Pro. Stejně tak pokud se vám líbí nový systém od Microsoftu. Model HTC 7 Pro je totiž prozatím nejlepším zástupcem.

htc-7-pro
Klady
  • slušný zvukový výstup
  • HD video s kontinuálním ostřením
  • velmi pohodlná HW klávesnice
  • rychlé a intuitivní prostředí
Zápory
  • webový prohlížeč neumí Flash
  • chybí multi-tasking
  • velmi omezený OS
Diskuze ke článku
Karel Moudí
Ten pan, co nataci ta videa, je strizlivy?? :) Hloubka je 15,5 milimetru, pardon centimetru??? No tak to aby k tomu prodavali i batoh :) Pekny prerek... Kdy bude recenze na Samsung Galaxy Ace???
moury
hooodně trapnej telefon
Pepan6680
moury: tvá inteligence asi bude hodně vysoko, když napíšeš takovouhle větu...
Destiny
Tenhle telefon má jednou chybu a to je, že tam je operační systém windowsu...měl by tam být android a hned bych ho koupil.. já prostě nemám rád windows phony... jinak vypadá moc hezky..jenom škoda že chybí flash, ale flash chybí většině telefonů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze