Windows 11 oficiálně vyjdou 5. října

Windows 11 oficiálně vyjdou 5. října
Fotografie: Microsoft
  • Microsoft začne nabízet upgrade pro kompatibilní počítače
  • Finální verze se nebude příliš lišit od současných testovacích sestavení
  • Na začátku budou chybět některé slibované funkce

Uvedení nových Windows je bezesporu jednou z hlavních událostí roku. I když Microsoft sliboval, že Windows 10 budou jeho posledním operačním systémem, dočkali jsme se opaku a striktní hardwarové nároky dávají tušit, že firma chce začít psát novou kapitolu.

Do skládačky důležitých informací chyběl dílek s datem oficiálního startu. Tím je podle blogu Microsoftu 5. říjen. Jak všichni známe Microsoft, toto datum má spíše symbolickou funkci. Tím dnem se sice začne majitelům kompatibilních počítačů zobrazovat výzva k aktualizaci, ale ne všem najednou. Update bude uvolňován ve vlnách a bude trvat několik měsíců, na všechny by se mělo dostat nejpozději v půli roku 2022.

Stejně tak se postupně začnou prodávat notebooky a počítačové sestavy s Windows 11, stejně jako „krabicové“ verze. Lze však předpokládat, že se jejich podoba nebude příliš lišit od již uvolněné testovací verze. Chybět tak bude například proklamovaná podpora Android aplikací od Amazonu. S přechodem však není potřeba pospíchat, Windows 10 budou plně podporována do 14. října 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze