Windows 10 Creators Update: další velký update oficiálně

8

Velký update, kterým prošel systém Windows 10 na konci června, je dávno za námi a od té doby jakoby se po nich slehla zem. Zdání ale klame a Microsoft si pro nás připravil novou dávku novinek v připravovaném Creators Updatu. V něm se zaměří především na tvoření 3D obsahu pomocí známé, avšak inovované aplikace Paint 3D.

Název nového updatu „Creators“ není vůbec od věci. Microsoft se totiž zaměřil především na práci a základní tvoření 3D objektů. Nový update bude tedy obohacen o aplikaci Paint 3D, nebo pokud chcete Malování 3D. Samostatný program Malování provází Windows téměř od samého začátku a novinek se dočkal opravdu jen pomálu. Nyní to společnost napravuje a přidává navíc novou možnost přidávání a práce s 3D objekty.

3D pro každého

Své fotky můžete tak doplnit o navrhované 3D obrázky, které lze také nadále upravovat. Práce s objekty je sice naprosto základní, ale na malé domácí 3D album jistě stačit bude. Můžete navíc ze svého zařízení nasnímat objekt a pak ho jednoduše převést do aplikace a dál s ním pracovat. Součástí bude i SketchUp komunita, kde máte k dispozici již vytvořené 3D objekty, které si můžete stahovat a dál se tak inspirovat k vytváření nových kreativních 3D koláží.

Vaše díla ale nemusí zapadnout pouze v domácím albu, vytvořené vzpomínky lze samozřejmě dále sdílet třeba s vašimi přáteli na sociálních sítích. Ovládání a uživatelské prostředí nového Paint 3D bude navíc velmi jednoduché a i děti si tak budou moci vytvořit nová díla.

TIP: Recenze Microsoft Surface Pro 4 – Úspěšný a nedostupný

Vkládání a práce s 3D objekty ale neminulo ani populární prezentační program PowerPoint. I do svých prezentací můžete vpašovat tyto objekty a navíc je animovat. Prezentace pak bude poutavější a s každým slidem se změní poloha objektu, kde nebudou chybět detaily.

O své nepřijdou ani majitelé HoloLens. I ti mohou dále pracovat s 3D kolážemi a vytvořenými díly. Například pomocí komunity vybírat již vytvořené objekty a následně je umisťovat v rozšířené realitě. HoloLens vám spolu s touto možností tak mohou pomoci například při přestavbě či renovaci.

TIP: Znovu jsme vyzkoušeli Microsoft HoloLens. A opět to byl zážitek

Vaši blízcí na dosah

Důležitou, a rozhodně ne poslední novinkou, je vaše komunita a blízké okolí. V dnešní době má člověk velké množství přátel na sociálních sítích a dohledat tak naše blízké ve změti jmen je bojem. Když k tomu přidáte, že každý z nich používá jinou aplikaci, stává se z každodenní komunikace složité hledání a odpovídání v jednotlivých aplikacích. Microsoft proto vytvořil seznam vašich nejbližších kontaktů, které můžete mít umístěny na hlavním panelu.

Windows 10
S updatem přichází také rychlejší možnosti komunikace s blízkými

Během jednoho kliknutí se rozhodnete, kam zprávu chcete poslat (Skype, mail a ostatní podporované aplikace od Microsoftu) a pak už jen komunikujete. Na spodním panelu se pak shromažďují notifikace, které vás dovedou do komunikátoru, ze kterého byla zpráva odeslána a vy tak nemusíte složitě překlikávat mezi aplikacemi. Ve výsledku ani nevnímáte, z jaké aplikace právě píšete – dle Microsoftu prostě komunikujete.

Broadcast jako středobod hraní

Další vcelku důležitou novinkou ve Windows 10 bude možnost broadcastu. Jelikož má společnost velké ambice, aby se Windows 10 staly nejlepším herním systémem jako takovým, bez broadcastu by to v dnešní době nešlo. Microsoft se opět soustředí na jednoduchost a uživatelskou přívětivost prostředí. Hráči se mohou sledovat, komentovat, diskutovat o právě probíhajícím broadcastu a následně je i sdílet či plánovat.

TIP: Microsoft za poslední čtvrtletí v zisku, daří se Surfacům

Windows 10
Creators Update dá Windows 10 možnost broadcastu

Windows 10 Creators Update prozatím nemá konkrétní datum vydání. Společnost pouze oznámila dostupnost z jara příštího roku, spekuluje se ale konkrétně o březnu 2017. Zaujaly vás novinky?

Zdroje: venturebeat.com, tomsguide.com

Diskuze ke článku
Rodneyu
Sledoval jsem dnešní konferenci a můj osobní pohled je takový, že Microsoft moc prezentovat neumí, přišlo mi to velmi nezajímavé například ukázka 3D animací na ne příliš pěkné animaci. Hlavně aby tam bylo hodně žen a multikulti nesmí chybět :D. Zařízení a software zajímavý, ale mám obavy o funkčnost, která není nic moc u Win 10, chybí tomu dotáhnutí do konce.
Q
Řeknu to takhle. Po Anniversary update se PC znatelně zpomalilo. Hodně dlouho trvá samotné startování počítače, zhruba několik minut (je možné, že se na pozadí instalují nějaké aktualizace, nevím). Po startu nějakou dobu trvá, než se s PC dá začít pracovat (dle Task manageru jsou po startu velice aktivní některé služby jako je Hledání, ačkoliv je skoro vůbec nepoužíám). No a zhruba po týdnu práce se projeví zhoršení správy paměti, systém začne hodně swapovat. Stejný problém měly Win7. Naopak Win10 před Anniversary update měly správu paměti dobrou, ani po dvou týdnech systém neswapoval. Jen pro upřesnění, je to pracovní PC a systém je 32bitový.
Takže se bojím dalšího updatu, který přidá další zbytečné funkce a služby, které PC zase o něco zpomalí ...
moje jméno
Jsem dost skeptický ohledně chuti lidstva sedět u monitoru a stále něco tvořit s fotkami a videi. Kolem sebe vidím drtivou většinu lidí, kteří o podobné věci nejeví naprosto žádný zájem. Fotek a videí všichni věčně plný telefon, ale něco třídit a archivovat ? Ani náhodou..
hulaÄŤ
Ty vole, na co to je? Proč cpou nějaké zmrdlé 3D? Koho to zajímá? Vše funkční rozjebou, cpou do W10 zbytečnosti a pak je z toho paskvil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze