Project NEON aneb designová budoucnost Windows 10

13

O projektu NEON bylo slyšet již na podzim minulého roku. Vylepšený designový jazyk Windows 10 ale nyní dostává jasnější obrysy a na světě jsou první náhledy. Microsoft chce především doladit grafickou stránku Windows 10 a přinést větší konzistenci do celého prostředí.

Současné Windows 10 ctí designový jazyk MDL2 (Microsoft Design Language 2). Nově ale také chystá NEON, který má jednotlivé designové prvky propojit a přinést tak lepší pocit z UI. Pokud si dobře pamatujete grafické prvky ve Windows 7, konkrétně Aero Glass, pak vám NEON nebude cizí. Vychází právě z prvku rozmazávání a zprůhledňování, název se ovšem změnil. Microsoft ho nyní nazývá „Acrylic“.

Project NEON

Novinkou je také použití dynamické změny, která nebude cizí aktuálním Insiderům, kteří si jí mohou užívat v interním přehrávači Groove. Při najetí na hlavičku interpreta se okno zvětší, scrollováním v daném albu se hlavička naopak oddálí. Jako grafický prvek je to velmi jednoduché a efektní.

TIP: Špičkové Lenovo Miix 720: fotogalerie a videopohled z Las Vegas

Project NEON

Poslední inovací je grafická stránka Pošty a Kalendáře, kde jasně vidíme postranní poloprůhledný panel a přehledně zobrazený označený prvek.

Project NEON

Microsoft NEON je ve výsledku menší designovou aktualizací, která ale bude pro uživatele viditelná. Nového designu bychom se měli dočkat na podzim. Ještě před ním je ale na řadě velký Creators Update, který přijde v dubnu.

Zdroje: theverge.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Som veľmi zvedavý čo všetko prinesú. Ja som spokojný užívateľ Win 10 a som rád že MS stále pracuje na nových funkciách a vylepšeniach.
Filip
Nejede náhodou na zprůhledňování a rozmazávání nějakou chvíli Mac OS a iOS? Aneb když nevíme, berme od konkurence.
Will_Jachar
Nejelo náhodou na zprůhledňování a rozmazávání Windows 7?
carda
No jestli to má takhle vypadat tak milerád se u Windows 7 ještě zdržím dnešní vzhled desítek ještě překousnu ale tohle je divný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze