Blíží se konec bezplatného updatu na Windows 10. Jaké máme možnosti?

33

Již za pár dní končí bezplatná nabídka pro update na před rokem představené Windows 10. Od 30. července tohoto roku si již nové Windows 10 budete muset zakoupit, a to za nemalé peníze. Částka začíná na téměř 3 tisících za verzi Home a verzi Pro si budete moci dopřát za necelých 5 tisíc korun. V tuto chvíli běží posledních pár dnů, kdy máte možnost updatovat zdarma.

Windows 10

Konec července se blíží a s tím pomalu přichází i datum, do kterého si můžete bezplatně updatovat svůj starší operační systém Windows na Windows 10. 29. července je poslední možnost, kdy Microsoft nebude účtovat poplatky za update na nový operační systém a sama společnost upozorňuje, že žádné prodlužování nás nečeká. Poté vám nezůstane nic jiného, než si update zaplatit. A to rozhodně ne málo.

TIP: Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

Po 29. červenci bude upgrade na nový systém stále dostupný pro všechna zařízení s Windows 7 a výše. To znamená Windows 7, Windows 8 a 8.1. Upgradovat ale budete po uhrazení částky 119 dolarů, což je v přepočtu 2 900 Kč za verzi Home. V případě verze Pro si zaplatíte 199 dolarů, tedy asi 4 900 Kč. Pro ty, kteří by chtěli přejít z verze Windows 10 Home na verzi Pro, bude tato změna stát 99 dolarů, což je 2 400 Kč. Po konci bezplatné nabídky by měl Microsoft také stáhnout svůj software pro aktualizaci Get Windows 10.

Windows 10

TIP: Windows 10 nadále rostou, aktuálně je využívá 350 miliónů uživatelů

S příchodem nového systému můžeme také sledovat, jak se Microsoft pomalu odhodlává odepisovat starší Windows 7, který je ale pro některé uživatele dodnes nezbytným pomocníkem při práci. Již 31. října 2016 oficiálně končí prodej OEM zařízení s operačním systémem Windows 7 Professional, která nahradí nové modely, popřípadě již v základu dostanou do vínku Windows 10. To se týká zejména pracovních notebooků, jako je ThinkPad od Lenova či Latitude od Dellu. Oficiální konec podpory Windows 7 se pak plánuje na začátek roku 2020.

O tom, co se bude dít po 29. červenci, se Microsoft nijak více nezmiňuje, a tak si budeme muset počkat, jak konec bezplatného upgradu na Windows 10 proběhne.

Zdroje: microsoft.com, microsoftstore.com

Diskuze ke článku
Copy
Od podzimu začnou firmy platit za OS Win předplatné, pro ostatní asi přísti rok. Na rozdíl od Adobe bude možnost navíc trvalé licence.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Po těch šílených osmičkách jsem a desítkami velmi spokojený.
Mirek
Win10 mne prinutili k prechodu na Mac, a jsem naprosto spokojen. A to jsem byl hodne dlouho zastancem vseho od MS.
Petr
Ahoj, nejlepsi bude zustat u Windows 7 :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze