Windows 10 dostanou v březnu další významnou aktualizaci

17

Microsoft neustále pracuje na vylepšeních svého operačního systému Windows 10 pro PC. Během příštího roku bychom se měli dočkat hned dvou velkých aktualizací, přičemž ta první má dle spekulací dorazit již v březnu.

Windows 10

Vůbec první velká aktualizace plánovaná pro rok 2017 má kódové označení Redstone 2 a velmi pravděpodobně by k prvním uživatelům mohla dorazit v březnu. Nejde sice o Microsoftem potvrzený termín, avšak na Twitteru uživatel WalkingCat objevil zajímavou souvislost s označením vydaných verzí a daty jejich vydání. Vše vychází z posledních aktualizacích, kdy se ve zdrojových datech objevila aktualizace s označením 1703. Zdánlivě nic neříkající číslo by totiž mělo prozrazovat mnohem více. Letošní výroční aktualizace nesla označení 1607 a vyšla v červenci (7. měsíc) roku 2016. Loňská listopadová aktualizace měla označení 1511. Zcela se tak z označení 1703 nabízí, že aktualizace Redstone 2 by mohla být vydána v březnu 2017.

TIP! Recenze Test Windows 10 Anniversary Update: zase o něco dál

Jelikož půjde o větší aktualizaci, očekává se nespočet novinek, o kterých se však prozatím mnoho neví. Předpokládá se, že Microsoft nasadí redukci modrého světla, což prospěje našim očím. Kupředu se má posunout také vývoj Cortany a v neposlední řadě se spekuluje též o Home Hubu. Mělo by jít o funkci pro správu dalších chytrých zařízení v domácnosti. Více podrobností by Microsoft mohl odhalit 26. října, kdy pořádá tiskovou konferenci ke svému systému Windows 10 a tabletům Surface.

Zdroje: twitter.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Majkkk
Ty jejich aktualizace... W10 po instalaci běhaly na ntb jako z praku, po poslední aktualizaci je to chcíplé jako veš. Lezou mi s tím na nervy...
Rob
Problém bude spíš někde u tebe. Mě lita jak praku všechno dal včetně tabletu.
maser
To aby člověk dělal kvůli překopávkém systému každého půl roku čistou instalaci :-(
cot1122
Je jasné, že s tou intenzitou s jakou MS teď chrlí aktualizace vlastních aplikací v mobilu a opravy pro Continuum, že W10M nezůstane jen v telefonech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze