Microsoft za poslední čtvrtletí v zisku, daří se Surfacům

39

Americký Microsoft zveřejnil své finanční výsledky za 1. fiskální čtvrtletí roku 2017 a může si mnout ruce. Čistý zisk se vyšplhal téměř k 5 miliardám dolarů a daří se jeho řadě produktů Surface.

Microsoft

Třetí kalendářní čtvrtletí roku 2016 je za námi a přichází čas na tradiční hospodářské výsledky. Dnes je odhalil Microsoft, pro kterého byly uplynulé tři měsíce již 1. fiskálním čtvrtletím roku 2017. Během této doby činily jeho příjmy 20,5 miliard dolarů, zatímco čistý zisk se vyšplhal na 4,7 miliardy dolarů, což je jen nepatrně méně než za stejné období loni, kdy byl čistý zisk 4,9 miliardy dolarů.

TIP! Znovu jsme vyzkoušeli Microsoft HoloLens. A opět to byl zážitek

Za pozitivními výsledky rozhodně nestojí segment telefonů, se kterým Microsoft velmi pravděpodobně končí. Příjmy totiž poklesly o 72 %. Naopak pyšný může Microsoft být na svou řadu Surface. Příjmy z produktů, jako je Surface Pro 4 či Surface Book stouply o 38 % na 926 miliónů dolarů. V případě herní sekce došlo k poklesu o nevýrazných 5 %, za čímž stojí menší příjmy z konzole Xbox, které však ze značné části kompenzují větší příjmy ze softwaru a doprovodných herních služeb.

Zdroje: microsoft.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Romik
Tak já nevím proč naše servery o mobilech neustále opakuji ,že Microsoft s mobily končí?? Nikdo ještě takové prohlášení nevydal z Microsoftu. To že nechrlí plno mobilů jako ty asijské plečky, neznamená že je konec. WP 10 stále dostává pravidelné dá se říci týdenní aktualizace a neustále na systému pracují. Byt nemá podíl na trhu ,neznamená že je špatný. Navíc zahraniční info , byt nepotvrzené a kdoví co bude, dává i tu možnost že mobily se objeví příští rok...uvidíme. Svět se točí dál a trh je stejně zasycen a hlavně předražen.
Petr Šilhan
Petr Šilhan
Já to chápu tak, že končí s přístroji, ale ne s W10P. To s přístroji je pořád jenom dohad, stejně jako Surface Phone.
Allname
Něco mi uteklo, on byl Microsoft loni za kvartál ve ztrátě?
chuck

Tento týden to Microsoft totálně posral. Kde vám zmizeli fota u kontaktů? Kde jsou zálohované kontakty? Proč zrušil složku"Odeslána pošta" z outlook live? Je toho více. Toto je funkční systém?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze