WhatsApp pro Windows Phone je opět ke stažení (2× aktualizováno)

Po původním stažení se podle očekávání aplikace WhatsApp vrátila do obchodu Windows Phone Store. Snadno ji tak znovu stáhnete. S tím také přichází řada novinek a vylepšení, které na ostatních systémech již nějakou dobu fungují.

Aktualizováno 1. 6. 2014

V dřívějších aktualizacích tohoto článku jsme vás upozornili na to, že byla aplikace WhatsApp odstraněna z obchodu Windows Phone Store. Nyní se tato chatovací služba do obchodu vrátila a vy si ji tak můžete opět stáhnout. Vrátila se také s několika vylepšeními. Například si můžete nastavit pozadí konverzace. Jednoduše si také upravíte nastavení soukromí – kdo může vidět váš profilový obrázek nebo status. Můžete si také nastavit vlastní tón oznámení. V neposlední řadě došlo také na opravy chyb. Můžeme jen doufat, že nyní bude aplikace fungovat lépe.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Aktualizováno 20. 5. 2014 – oficiální vyjádření

Včerejší zpráva o stažení aplikace WhatsApp z obchodu Windows Phone Store mnohé zaskočila, ale nevědělo se, co vývojáře k tomuto kroku vedlo. Serveru Wmpoweruser.com se povedlo získat oficiální vyjádření společnosti, ve kterém se píše: „Kvůli technickým problémům jsme se bohužel museli uchýlit k odstranění aplikace z obchodu Windows Phone Store. Úzce však spolupracujeme s Microsoftem na vyřešení stávajících problémů a věříme, že se aplikace v obchodě brzy objeví znovu ke stažení. Omlouváme se našim uživatelům za dočasnou nedostupnost aplikace.“ Pozitivní zprávou tedy je, že se na problému pracuje a WhatsApp by se měl v obchodě v co nejkratším termínu objevit.

Původní informace z 19. 5. 2014

Pokud chcete v nejbližší době používat aplikaci WhatsApp na svém Windows Phone telefonu, tak vám ji doporučujeme neodstraňovat, protože ji znovu nestáhnete. Alespoň nyní ne. Bez jakéhokoliv oznámení ji totiž vydavatel odstranil z obchodu Windows Phone Store, kde se místo tlačítka „Stáhnout“ nachází upozornění „Aplikace již není publikována.

Windows Phone Store

Za vzniklou situaci může s největší pravděpodobností špatná funkčnost v systému Windows Phone 8.1. Uživatelé používající vývojářskou verzi tohoto systému hlásili spoustu problémů. Třeba s upozorněními, kdy se zprávy hlásily až o třicet minut později. Úplně dokonale aplikace nefungovala také na Windows Phone 8, kde ale vycházely aktualizace velmi často. Jelikož nemáme žádné oficiální vyjádření, tak můžeme pouze spekulovat, ale připadá nám logické, že pokud něco nefunguje skvěle na WP 8.1, tak to nevadí, protože tu by správně měli mít převážně vývojáři a do skutečného vydání je ještě čas chyby opravit.

Zatím není jasné, kdy se WhatsApp do Windows Phone Store vrátí.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: windowsphone.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Nefungovala pořádně ani na WP8. Aplikace neustále padala při spouštění. A těch aktualizací zas tolik taky nebylo.
Dan
Byla doba, možná ještě je, kdy na androidu chodily zprávy až o hodinu později, a to přes to, že jte ji klidně otevřeli a nic nepřišlo... :D
Enrico
Je mi z toho docela smutno, rychle jsem si zvykl na WP8 a byl jsem rád, že jsem se zbavil mobilu s Androidem, který mi stále zamrzával a dělal si co chtěl. Mám Lumii 925 s WP8 a poslední dobou mi přibývájí problémy s aplikacemi, které přestaly fungovat. Jestli to takhle půjde dál, dopadne to s tímto operačním systémem opravdu špatně, což by mě hodně mrzelo.
Enrico
Michale určitě máš pravdu, ale pokud se vývojáři aplikací nebudou o své aplikace starat a vytvářet nové, hodně to Windows-phone ublíží a to by byla opravdu škoda!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze