Vyzkoušeli jsme chytré hodinky Citizen CZ Smart YouQ s Google Wear

Vyzkoušeli jsme chytré hodinky Citizen CZ Smart YouQ s Google Wear
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Výkon hodinek zajišťuje Snapdragon Wear 4100
  • Nasazen je velký kruhový displej
  • Vhod přijde 8GB interní paměť

V rámci lasvegaského veletrhu jsme se blíže podívali na zbrusu nové a elegantní chytré hodinky Citizen CZ Smart YouQ. Jedná se o model s kruhovým a barevným 1,3" AMOLED displejem, jehož hlavní doménou je přítomnost systému Google Wear, který umožňuje například i instalaci aplikací.

Chytré hodinky značky Citizen pohání Google a software od NASA – CES 2023

Potěší nasazení poměrně moderního procesoru Snapdragon Wear 4100, avšak například v případě výdrže se budete muset spokojit s každodenním nabíjením. Samotné nabíjení má dle výrobce trvat 40 minut. Prodloužit výdrž jde buď úsporným režimem, nebo přepnutím pouze do režimu hodinek. Ve výbavě se nachází klasické senzory, které mohou měřit váš tep, okysličení krve či spánek. Dostalo se i na 8GB interní paměť, skrze hodinky tak lze například poslouchat hudbu, pokud si je spárujete s bezdrátovými sluchátky.

Nechybí ani praktická GPS či NFC, což znamená, že na některých trzích s nimi bude možné i platit. Dostupnost však zatím byla oznámena jen pro USA, Velkou Británii a Kanadu. Je však možné, že se prodej hodinek postupem času rozšíří. Zpracování hodinek je díky tělu z nerezové oceli velmi povedené, stejně tak ovládání prostřednictvím displeje a tří tlačítek po stranách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze