Konference Google I/O 2020 kompletně zrušena. Neproběhne ani on-line

aktualizováno
Konference Google I/O 2020 kompletně zrušena. Neproběhne ani on-line
  • Nasnadě jsou obavy z koronaviru
  • Konference neproběhne ani on-line formou

Aktualizováno 23. 3. 2020

Vývojářská konference Google I/O 2020 byla kompletně zrušena z obav o zdraví zaměstnanců společnosti, stejně jako návštěvníků konference. V posledním oficiálním příspěvku na Twitteru bylo potvrzeno, že Google I/O letos neproběhne ani on-line.

Původní informace z 4. 3. 2020

Každoroční vývojářskou konferenci Google I/O postihl stejný osud jako například veletrh Mobile World Congress v Barceloně nebo ženevský autosalon. Důvodem jsou obavy o zdraví účastníků konference, které by mohl ohrozit koronavirus.

Ti, kteří si na akci zakoupili vstupenky, dostanou své peníze zpět do 13. března s možností si rovnou zakoupit vstup na Google I/O 2021. Internetový gigant v současnosti zvažuje další možnosti, jak se spojit s vývojáři. Konference tedy pravděpodobně nějakou formou přeci jen proběhne, ovšem pouze jako on-line přenos.

Google zároveň poskytne jeden milion amerických dolarů (zhruba 22,7 milionů korun) podnikům v oblasti Mountain View, kde se měla konference konat. Peníze by měly být vynaloženy zejména na zvýšení povědomí o koronaviru a pomoc menším podnikům.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Logické řešení díky nákaze,dokud se situace nevyřeší,podobné akce se zkrátka konat nebudou,je to správné.
Mara Studna
Mara Studna
I ke zrušení Olympijských her může dojít,asi se zatím budou rušit veškeré akce většího rozsahu,viz nyní např:autosalon.A co se týče mobilní divize,Sony vydělává dost peněz jako firmě se jí daří velmi dobře,takže si může dovolit financovat výrobu Nových Xperií.A navíc mobilní divize jako taková už neexistuje,byla sloučena pod divizi fotoaparáty,tedy aspon tak to bylo vysvětleno v rámci restruktualizace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze